Суспільство (відео)

Особлива роль в українському правосудді: адвокати Чернігівщини відзначають професійне свято (Відео)

Захист прав і свобод – ось головне їх призначення. Недарма адвокатська спільнота України відзначає своє професійне свято 19 грудня, а саме в День Святого Миколая. Адже представники цієї професії, як і він, стоять на варті захисту громадян. Навіть в Указі президента України «Про День адвокатури» переважають слова вдячності представникам цієї професії.

Цитата: «Ураховуючи важливу роль адвокатури в розбудові правової держави, захисті конституційних прав і свобод громадян, велике громадське значення цієї правозахисної інституції в Україні, постановляю: Установити в Україні професійне свято – День адвокатури, яке відзначати щорічно 19 грудня».

Саме цей указ і запровадив День адвокатури України як офіційне свято. З того дня його відзначають уже дев’ятнадцятий рік поспіль.

«За цей період, починаючи з 2002 року, і взагалі за часи незалежності в Україні відбувалося дуже багато змін. Відбувалася адвокатура в кримінальних справах, бачила те, що захисниками могли бути не тільки адвокати, а й громадські захисники, тобто родичі. Досягли ми того, що на сьогоднішній момент ми маємо монополію адвокатури, коли адвокатура має своє місце в частині правосуддя»,- Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

Адвокатська діяльність – це і постійне навчання. Правозахисники постійно відшліфовують свою професійну майстерність.

«Наразі для адвокатів визначений обов’язок підвищення кваліфікації. У законі про адвокатуру та адвокатську діяльність також це визначається – як професійний адвокат щороку має підвищувати свій кваліфікаційний рівень»,- Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

Тому адвокатура – це перш за все допомога людям, які її потребують.

«З нагоди нашого професійного свята від імені Ради адвокатів Чернігівської області, від імені всіх адвокатів я вітаю всіх представників нашої адвокатської сім´ї, нашої адвокатської спільноти. Звісно, кожен адвокат у своїй професійній діяльності чекає на нагороду. Я всім їм бажаю нагороди у формі міцного здоров´я, у формі затишку в родинах, у формі затишку і в їхніх оселях, перемог, поваги від своїх клієнтів. Та щоб разом із кожним адвокатом ішов його ангел-охоронець»,- Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

«Шановні друзі, колеги, завдяки вашій наполегливій праці ми можемо дарувати кожному українцю віру в захист, у майбутнє, в побудову демократичної держави. Також від себе хочу побажати успіхів, натхнення та перемог. Бути завзятим і наполегливим у боротьбі за кожного громадянина. Зі святом, дорогі друзі, колеги, співвітчизники!»,- Микола Торбєєв, заступник голови Ради адвокатів Чернігівської області

«Шановні колеги! Від усього серця вітаю вас із Днем адвокатури. Коли весь світ потерпає від проблем, то для адвоката проблеми – це лише робота. Для виконання такої роботи я вам бажаю щастя, наснаги, здоров´я та всіляких успіхів»,- Максим Овсяннік, секретар Ради адвокатів Чернігівської області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button