Суспільство (відео)

Падіння літака у Півцях – містичний підтекст катастрофи (Відео)

Купа металобрухту і згоріле тіло пілота – це все, що залишилося після падіння літака «Цесна 172» в житловому секторі біля аеродрому «Півці».

Згорілий літак розгрібають надзвичайники, в повітрі стоїть сильний запах пального, слідчо-оперативна група намагається знайти хоч би якісь зачіпки, що допомогли б визначити причину падіння. Опитують очевидців, хоч їх на той час було небагато, бо на дворі дощило.

— Зараз тривають роботи з розбору конструкції літака, докладна інформація буде надана пізніше, — Володимир Василенко, начальник оперативно-координаційного центру ДСНС України в області.

Американський літак «Цесна 172» упав біля житлового будинку десь близько третьої дня. У небо він вилетів зі сторони аеродрому, над людськими хатами його почало трусити, літак здійснив поворот і залетів під стіну будинку. Він удару загорівся і спричинив пожежу даху та стіни.

Вогонь швидко загасили рятувальники. Літак дивом не завалився на весь будинок і дивом у хаті на той момент нікого не було. Очевидці припускають, що пілот міг в останні секунди свого життя відвернути літак від хати.

— Він якось мордою вниз був, зовсім неправильно для літака на такій висоті, на праве крило запав, думаю, зараз фінт зробить і вилетить, ну потім гепнувся, — Юрій, очевидець трагедії.

— Коли він злітав — загудів, я ще звернула увагу, кажу, в таку погоду виліт здійснювати, коли летів, не димів, а тільки вібрували крила, все, вибухнув і все, — Антоніна, очевидець трагедії.

За штурвалом одномісного літака, за попередніми даними, перебував 35-річний киянин. Чому він вилетів цього дня в небо – не відомо. Це має встановити слідство. Подейкують, що це могло бути приватне навчання. До речі, жінка, на чию хату впав літак, за кілька годин до падіння отримала знак, що цього дня варто чекати якогось лиха.

— Пугач плакав. Чи то на груші сидів, то чи на березі ось тут, воно як дитина плаче, я аж здригнулася, думаю, немає в нас тут дітей маленьких, я до дочки кажу, Тоню, десь птах плаче. Вона каже. Це пугач,  я кажу, ну це не до добра, — Лідія Яценко, очевидець трагедії.

За словами місцевих жителів, вони вже давно живуть у страху, адже над їхніми хатами постійно проводять навчання літаки, хоч поряд є великий аеродром. Люди ще довго відходитимуть від побаченого. Оперативники обіцяють згодом надати більше інформації про трагедію. До речі, вже відомо, що пілот здійснював політ без заявки на використання повітряного простору.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button