Суспільство (відео)

Пам’ять про Героя Небесної сотні з Чернігівщини оберігатиме калиновий гай (Відео)

100 калинових кущів у селищі Щуча Гребля відтепер оберігатимуть пам’ять про загиблих героїв Бахмаччини. Калиновий гай на цьому місці – мрія матері Героя Небесної сотні Василя Прохорського.

«Калина…зупинилась саме на ній  — це символ нашої країни, це оберіг кожної родини, і ягідки калини нагадують мені крапельки крові наших загиблих дітей», — мати Героя Небесної сотні Світлана Діденко.

Калиновий Гай — це не тільки данина пам’яті Героям Небесної сотні.

«Сьогодні вона зробила крок назустріч усім і об’єднала навколо себе і загиблих в АТО, і чорнобильців, і всіх тих, хто віддав життя за цілісність і незалежність країни», — селищний голова с. Дмитрівка Станіслав Ковтун.

Облагороджувати вулицю, що носить ім’я її сина, Світлана Діденко взялася ще влітку. Материнський біль вилився в Алею пам’яті, присвячену синові. Квітник жінка тоді робила самотужки.

Побачивши титанічний труд Світлани, допомагати їй взялися небайдужі. До цього тут височіли чагарники з людський зріст заввишки. Самотужки впоратись із ними було б дуже важко. Із технікою допоміг народний депутат, що опікується Бахмаччиною.

«Валерій Миколайович долучився, за його допомоги розрівняли майданчик, закупили ці деревця та запросили всіх небайдужих, хто хоче взяти участь у посадці дерев», — помічник народного депутата України Валерія Давиденка Володимир Мельник.

«Без цієї допомоги моя мрія ніколи не здійснилась б приготували майданчик. Що могла, я робила сама, але цю роботу я не в змозі була зробити, потрібна була техніка, вона працювала», — мати Героя Небесної сотні Світлана Діденко.

Саджати калину люди приїхали з усього району. Після висадки саджанців присутні віддали шану Василю Прохорському. Чоловік загинув 18 лютого на Майдані під час вуличних сутичок. На його тілі було 6 кульових поранень, Василь помер миттєво.

Світлана Діденко планує ще встановити біля кущів калини пам’ятний знак. Калиновий гай висадили біля центральної дороги, а тому мати Василя ПрохорськОго радіє, що про її Героя дізнаються ще багато людей.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button