Суспільство (відео)

Паркувальна революція: у Чернігові специфічно «впорядковують» місця для автотранспорту (Відео)

Міська влада вирішила зайнятися місцями для паркування. Особливо активно – в центрі. Для цього вибрали яскраву синю лінію та зміну характеру паркування в деяких місцях по Чернігову.

У патрульній поліції в питанні якості таких змін покладаються на міських чиновників.

«Всі зміни в організації дорожнього руху здійснює власник автомобільної дороги, по місту Чернігову це місцева влада. А саме «житлово-комунальне» господарство. Тому вони є замовниками. Замовляють проєкт. Ми лише погоджуємо схему», — Андрій Думич, начальник управління патрульної поліції Чернігівської області.

Часто ж такі пертурбації ігнорують обмежену кількість паркувальних місць. Один із прикладів – ділянка по проспекту Миру, від підземного переходу до площі.

«Так, там теж було порушення. Всі ставили, і автобусники… якщо автобус стане, то він перегороджує пів дороги. На сьогодні всі ставлять уздовж дороги… так, дійсно зменшилася кількість місць … а як інакше?» — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція попереджає чернігівських автолюбителів про актуальні шахрайські схеми

Реакція самих автовласників на зміну неоднозначна. З одного боку, смуга ширша, виїзд для декого кращий.

«Зрозуміло, як стояти. Все чітко».

«Так зручніше. У будь-якому випадку».

«Це дуже добре. Це звільняє смугу. Це дозволяє проїжджати велосипедистам».

З іншого боку, багато транспорту з такою розстановкою стає «зайвим». Це й зумовлює обурення автовласників.

«Зручніше було раніше. Тому що більше поміщалося транспорту».

«Все-таки було зручніше раніше. Коли «ялинкою» ставали. Раніше було можна більше автомобілів поставити. Двори забиті, драмтеатр увесь забитий. Міськрада вся забита. Ще й ставлять один за одним, а не «ялинкою», як було раніше».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автофіксація порушень ПДР: чи допоможуть нові технології в боротьбі з несумлінними водіями

«Так тільки ширина машини, а тепер і довжина. А ще й викрутитися треба. Ну… мені гірше. Може, комусь краще, але мені гірше».

«Із паралельним паркуванням площа стала на 50% меншою, а нового місця для паркування автомобілів немає».

Тобто міська влада своїм «впорядкуванням» кількість місць для паркування зменшила, але альтернативи не запропонувала. Кажуть, працюють над питанням збільшення площ для авто, але наразі безрезультатно.

«А як ви вважаєте? Над цим питанням постійно думаємо і вирішуємо це питання. Якби в нас було не історичне місто, а нове, де широкі проспекти, щоб було де розгулятись. Ви ж самі бачите, куди їх у центрі міста… звільнити площу…» — Андрій Черненко, заступник чернігівського міського голови.

Цікаво, що самі чиновники вирішили питання обмеженої кількості місць насамперед для себе дуже просто. Біля муніципалітету поставили дорожні конуси, якими для «вибраних» бережуть місця під їхні автомобілі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button