Суспільство (відео)

«Пасічник – це покликання»: жителі Чернігівщини – про бджільництво та цьогорічні ціни на мед (Відео)

«Пасічником бути – це покликання, нема покликання – нічого не буде. Насамперед треба любити бджіл, хто любить бджіл, в того буде мед і пасіка буде, і все»,- Олексій Янко, житель с. Льгів.

Понад 40 років свого життя Олексій Янко присвятив бджолам. Любов до бджільництва у нього зародилася ще в юності, оскільки змалечку її прищеплювали рідні.

«Покликання, дід, прадід займався ще. Отак нам перейшло, займаюсь і я.

Торік понад 30 було, а цього року 12 залишилися.

Усе, що бджоли виробляють – цілюще. І пилок, і перга, і прополіс»,- Олексій Янко, житель с. Льгів.

В Олексія Янка можна придбати липовий мед по 120 грн за пів літра та мед із соняшнику по 70 грн. А от у його сусідки по прилавку Олени Чухнової можна купити мед акації за 150 грн і гречаний за 125 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Навіть уві сні щось робиш»: чернігівці розповіли, чи встигли вже відпочити цього літа

«Вуликів у нас усього сім, зовсім мало. Меду трішки менше, аніж торік, але трохи є.

Чоловік розвів бджіл не так давно, буквально перед війною, за два роки. Цього року і погода трішки не сприяє медоносу, лили дощі, через це і мед трішки дорожчий, і його трохи менше»,- Олена Чухнова, жителька с. Андріївка.

Олена Чухнова каже, що ціна на мед цього року зросла, оскільки зросли ціни і на приладдя та матеріали для пасіки.

«І віск купує чоловік, і так само рамки, воно потрошки все зростає. Треба обробити вулики від кліща восени і по весні все-все, зростає цей матеріал, щоб отримати цей мед, щоб не відійшли ті бджілки.

Я чула від багатьох людей, що бджоли повідлітали просто. У нас таких боїв не було, російські війська заходили, але не було такої стрілянини. Але в нас не було таких прильотів, щоб їх травмувати дуже»,- Олена Чухнова, жителька с. Андріївка

Пасічники розповідають, що завдяки вмісту корисних елементів мед є дуже корисним продуктом для здоров’я людини. Він містить напрочуд багато вітамінів і може працювати як антидепресант або ж енергетик для організму. А чай із медом підвищує імунітет та допомагає в лікуванні грипу та застуди.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button