Суспільство (відео)

«Павучкам потрібен тераріум»: чернігівські волонтери шукають приміщення для плетіння сіток (Відео)

Волонтери громадської організації «Сіверський фронтир» називають свою організацію одним єдиним механізмом, у якому кожен чітко знає свій фронт роботи. Від початку повномасштабного вторгнення кожен із представників робив усе можливе, аби в оточеному Чернігові цивільні та військові мали продукти харчування, медикаменти та речі першої необхідності.

«У нашій команді люди займаються волонтерською діяльністю з 2014 року. А фонд ми створили вже під час повномасштабного вторгнення. Ми об’єднали людей, які знають одне одного, які знають, що роблять і для кого, для того, аби полегшити роботу одне одному та більш ефективно допомагати як військовим, так і цивільним. Фондом це можна назвати більше юридично, а фактично це об’єднання волонтерів.

У нас робота розподілена за напрямами. Наприклад, Олена Храмова більше працює з дитячими будинками, з цивільними особами, а ми з хлопцями займаємося вже більше питаннями військових. Ми допомагаємо не тільки чернігівським підрозділам, а й тим, кому можемо допомогти. Ми самі возимо вантажі до гарячих точок, остання наша поїздка була в район Бахмута. Слава Богу, всі повернулися і все доставлено»,- Євген Саєвський, волонтер ГО «ВР «СІВЕРСЬКИЙ ФРОНТИР». 

Допомогу збирають і доставляють всіма можливими та неможливими способами.

«Тобто це постійні збори, це допомога наших закордонних друзів, дещо що ми робимо крафтово самі або ж самостійно купуємо для військових і їхніх потреб»,- Євген Саєвський, волонтер ГО «ВР «СІВЕРСЬКИЙ ФРОНТИР».

Утім, розслаблятися зарано, адже спокійне життя в нашому місті можливе тільки завдяки нашим захисникам, які героїчно протистоять ворогу, та й надалі потребують нашої допомоги.

«Війна не скінчилася і люди повинні розуміти, і нас ще чекає дуже багато роботи попереду. І хочеться, щоб люди це почули.

Наразі ми займаємося з військовими трьома великими проєктами. Це автівки, бо це розхідний матеріал на війні. А також це засоби антидронової боротьби – ми їх привозимо з-за кордону. І це дрони, які потрібні для полювання на наших ворогів»,- Євген Саєвський, волонтер ГО «ВР «СІВЕРСЬКИЙ ФРОНТИР».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна звістка: біля Вугледара загинув боєць з Чернігівщини

Наразі триває терміновий збір для придбання автіки, яка виконуватиме бойові завдання. Завдаток уже оплатили друзі з Німеччини, проте ще необхідно зібрати 80 тисяч гривень.

«Завдяки друзям у Німеччині, які залишили за неї завдаток, вона нас чекає. Її можна забрати в будь-який момент, щойно ми на неї назбирали кошти. Що швидше вона сюди потрапить, то краще. Ми її підремонтуємо і передамо на підрозділи, котрі цього потребують і виконують бойові завдання»,- Євген Саєвський, волонтер ГО «ВР «СІВЕРСЬКИЙ ФРОНТИР».

Друга гаряча потреба – це приміщення для виготовлення маскувальних сіток. 

«Сітки – це взагалі розхідний матеріал, який повинен вироблятися постійно. Тому що змінюються погодні умови – літо, зима, це різні сітки. Вони потрапляють під обстріли. Це процес, який не повинен зупинятися. Будь-який підрозділ, зокрема прикордонники, дуже потребують сіток.

Багато людей займаються цим і в Чернігові, і в області, але цього замало, треба виробляти ще більше. Тому ми зараз будемо намагатися вирішити питання, де виробляти їх більш масово.

Сітки бувають різні, найменші – це для танкістів, 4-метрові, але якщо це для облаштування позицій чи закриття окопів або бліндажів, то вони бувають і до 20 метрів. Тому приміщення повинно бути достатньо велике»,- Євген Саєвський, волонтер ГО «ВР «СІВЕРСЬКИЙ ФРОНТИР».

Якщо у вас є можливість допомогти з приміщенням або матеріалами для виготовлення сіток, обов’язково долучайтеся до ініціативи. Зв’язатися з волонтерами можна за допомогою сторінки у фейсбуці чи інстаграмі. А також обов’язково долучайтеся до великого збору на автівку. Пам’ятайте, великі справи робляться малими кроками, тож навіть ваш маленький донат наближає нашу Перемогу!

Реквізити для допомоги:

номер ЄДРПОУ 44753819

N° UA823535530000026000300554888 – валюта – гривня

UA153535530000026009301554888 – у €BPO

UA103535530000026008302554888 – у доларах США

Волонтерська карта:

5457 0822 9642 7326 Призначення на авто

Сторінки в соц. мережах:  https://www.facebook.com/siverus.frontirs https://www.instagram.com/siverus.frontirs

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button