Суспільство (відео)

Пенсійні «конвульсії» завели «Чексіл» в мільйонні борги (Відео)

Чернігівський камвольно-суконний комбінат «Чексіл» залишається серед лідерів-боржників промислових споживачів регіону за використану електричну енергію.

Борг підприємства перед ПАТ «Чернігівобленерго» станом на 1 січня поточного року становив 5 млн 600 тис. грн, на сьогодні ж досяг 6 млн 200 тисяч.

«Відбувалися зустрічі з представниками підприємства «Чексіл», де вони зобов’язувалися повністю погасити свою заборгованість до березня. Було укладено договір реструктуризації на 3 млн грн через рішення суду, які вони на сьогодні платять. Але борг все одно нарощується і нарощується. Наразі він уже 6,2 млн грн», – директор комерційний ПАТ «Чернігівобленерго» Роман Бондар.

Директор підприємства Василь Шитиков пояснює таку непросту економічну обстановку кількома чинниками, зокрема погашенням заборгованості перед пенсійним фондом із відшкодування пільгових пенсій.

«Загальна сума, що була «вибита» з обігу, становила 4,5 млн грн, водночас суми виникали у зв’язку з тим, що було проведено перерахунок пенсійним фондом і додатково було представлено і підвищено обсяг платежів», – директор підприємства «Чексіл» Василь Шитиков.

Щойно підприємство впоралося з цими платежами, одразу взялося за виплату заборгованості перед «Чернігівобленерго». Так, за останні два тижні на рахунок товариства надійшло близько мільйона гривень.

«Ми в цій ситуації не збираємося зупиняти таку взяту для себе виплату і плануємо щомісяця платити цю суму в такій же кількості», – директор підприємства «Чексіл» Василь Шитиков.

Аби слова не розходилися зі справою, для стабілізації обстановки між підприємством і енергетиками мають підписати договір про реструктуризацію заборгованості на термін до п’яти місяців.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button