Суспільство (відео)

Перекрита підземка біля «України»: чернігівці нехтують правилами дорожнього руху (Відео)

На одному з центральних перехресть Чернігова частково перекритий рух по підземному переходу біля зруйнованого рашистами готелю «Україна». За повідомленням КП «Паркування та ринок», що обслуговує підземний перехід, це вимушений крок, адже на ділянці може статися обвал конструкцій, що загрожує життю перехожих. Саме з цих міркувань рух було перекрито.

Це створює певні незручності під час переходу на інші вулиці. Утім, деякі чернігівці зовсім нехтують власною безпекою та правилами дорожнього руху і переходять дорогу в невстановленому місті. А у парку неподалік навіть з’явилася протоптана стежинка. Це неабияк непокоїть свідомих чернігівців, які іноді власноруч зупиняють таких порушників. Поліція також застерігає містян, адже такий перехід є небезпечним для життя.

«Дійсно, в нас є пошкоджена будівля, яка на сьогодні огороджена разом із тротуаром, тобто пішохідною частиною цієї вулиці. І знову ж таки, щоб убезпечити людей, ще й закрита частина підземного пішохідного переходу. Але це зовсім не означає, що там ніде не можна перейти дорогу», — Віталій Копистко, пресофіцер Патрульної поліції області.

Патрульна поліція наголошує: перехід необхідно здійснювати на регульованому пішохідному переході на перетині проспекту Перемоги та вулиці П’ятницької або ж на пішохідному переході, що на проспекті Миру біля парку.

«Люди поспішають і тому вони перебігають чотири смуги руху, наражаючи і себе на небезпеку, і тих водіїв, які рухаються там у цей час. Тому, звісно, так не може бути, і дійсно за порушення правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами є адміністративна відповідальність. Але питання навіть не тільки в розмірі цього штрафу чи того, що поліція притягне до відповідальності, а знову вкотре наголошую: це безпека цього пішохода і водія, який у цей час може проїжджати повз. І відбудеться наїзд просто на цього пішохода, який, поспішаючи, наражає сам себе на небезпеку опинитися під колесами автомобіля», — Віталій Копистко, пресофіцер Патрульної поліції області.

У воєнний час, коли агресор завдає шкоди нашій країні та мирним жителям, коли кожного дня гинуть наші військові на фронті, кожен громадянин має бути як ніколи свідомим у повсякденному житті. Тож у жодному разі не наражайте себе та інших на небезпеку – пам’ятайте про правила дорожнього руху. А якщо станете свідком такої ситуації, обов’язково зупиніть порушника. Інколи це може врятувати не одне життя.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button