Суспільство (відео)

Переможні спортивні фото: в Чернігові відбулася виставка робіт учасників дитячої фотостудії (Відео)

У Чернігові відбулася зустріч із відомим чернігівським фотографом Віктором Кошмалом. Він за роки своєї роботи став справжнім маестро фотографії, проте вже багато років поспіль ділиться своїми знаннями та вміннями з юними митцями. А нещодавно роботи учасників дитячої фотостудії «Пошук» під його керівництвом перемогли у Всеукраїнському конкурсі спортивної фотографії НОК України в номінації «Діти (до 16 років)».

«Я з фотографіями зв’язаний із 1979 року, коли мене прийняли на роботу в Міський палац дітей завідувачем фотолабораторії. І ось тоді фотографія стала ще ближче і виявилася вже невід’ємною частиною мого життя. Можна дітей посадити і дати в руки журнали, можна посадити за комп’ютер чи телевізор і показати: он дивіться, як знімають. Ні. Я більше люблю практику, я практичний фотограф. Щоб діти вміли в будь-якій ситуації зробити фото.«,- Віктор Кошмал, чернігівський фотохудожник, керівних дитячої фотостудії «Пошук»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спіймали «на гарячому»: в Чернігові затримали двох посадовців одразу після одержання ними 20 тисяч гривень хабара (Відео)

Віктор Кошмал вбачає у фотографії сенс життя, тому прищеплює любов до цієї справи й своїм учням. Тому не дивно, що їхні роботи перемагають у багатьох обласних і всеукраїнських конкурсах.

«Знаєте, в природи нема поганої природи, й у фотографа теж не буває поганої погоди. А все треба бачити. І вміння бачити я їм якраз і прищеплюю.«,- Віктор Кошмал, чернігівський фотохудожник, керівних дитячої фотостудії «Пошук»

«Фотографія – це моє хобі. Мені подобається фотографувати. Почав фотографувати з дідусем, їздити в різні місця. Почали фотографувати з його підопічними. Потім дідусь сказав, що буде конкурс фотографії і подасть мої фотографії на участь у конкурсі.«,- Микита Ігнатов, учасник дитячої фотостудії «Пошук», переможець конкурсу спортивної фотографії

Микита Ігнатов уже вдруге перемагає на конкурсі спортивної фотографії. Фотостудія «Пошук» – це пошук насамперед себе в мистецтві фотографії.

«Фотографією я займаюся, мабуть, із самого дитинства, якщо брати вже більш професійний рівень – уже пішов третій рік. Найбільше мені подобається, мабуть, спостерігати за емоціями людей, коли ти зненацька повертаєшся та робиш фотографію. Фотографія – це такий момент, який ти можеш зафіксувати лише один раз, але він запам’ятається на все життя.«,- Владислав Коваленко, учасник дитячої фотостудії «Пошук», переможець конкурсу спортивної фотографії

Аби зробити гарне фото, треба навчитися ловити моменти. І учням Віктора Кошмала це неабияк вдається.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button