Суспільство (відео)

Сахневич зізнався, що чиновники приховували інформацію про «мертву річку» (Відео)

«Лебідь, рак і щука» все-таки зустрілися. Перший заступник губернатора Леонід Сахневич нарешті зібрав комісію з представників державних відомств для координації взаємодії з моніторингу екологічних питань довкілля. Адже вся ця купа освоювачів бюджету постійно раз у раз допускає екологічні кризи, найболючішою з яких був справжній екоцид риби в річці Остер.

«Я незадоволений тим станом інформації, що спостерігається в області. У мене є дуже багато запитань до екологічної інспекції, басейного управління, до санстанції. Тому що ті події, які відбуваються в області, мабуть, не рівень першого заступника розбиратись із цими питаннями», — перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Саме рішуча позиція громади і преси зараз стає основним рушієм активізації всього чиновницького двору. Це визнав і Леонід Сахневич, зазначивши, що часто громадськість знає більше, ніж влада, й остання вже не може дозволити собі приховування інформації.

«І ті нарікання, які сьогодні є в громадськості. Ми повинні визнати, що вони є вірні нарікання. Є дуже багато запитань. Те, що відбулося. Чому ми про це не знали? Сьогодні вже інформація доступна і, я думаю, громадськість теж має певні важелі впливу. І сьогодні ми не можемо при ЗМІ сказати, що надаємо інформацію чи не надаємо інформації». — перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

Головним ініціатором моніторингу довкілля виступила Катерина Тканко, керівник Департаменту екології та природних ресурсів. Вона вважає, що саме несвоєчасність та неповний обсяг поданої інформації є причиною недогляду за екологічним станом довкілля.

«Інформацію з цього приводу Департамент екології хоче мати для себе, для акумулювання, для видачі доповіді про стан навколишнього середовища, для паспорта області, для того, щоб звертати увагу міністерства», — начальник Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Катерина Тканко.

Як підсумок засідання комісії, її учасникам був наданий Порядок інформаційної взаємодії. Він має зобов’язати можновладців обмінюватись екоінформацією у визначені строки. Побачимо, чи допоможе така координація нашому довкіллю, чи знову в усіх бідах звинуватять матінку-природу.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ні, ну Йокарний бабай!!!! Ми 3 (ТРИ) місяці кричали про це! Журналісти фактично всіх телеканалів кричали про це! Незалежні екологи (справжні, а не ті багатодипломні з облустанов) кричали про це! Міністр екології Семерак вже навіть визнав той факт, що його дурили!
    А область нам все розповідала про природні явища та показувала різноманітні плакати. Ну, добре, що хоч за три місяці наших боїв, обладміністрація визнала, що їх дурили не місцеві активісти, а її підлеглі.

Back to top button