Суспільство (відео)

Підтримка економіки: як заклади Чернігова працюють в умовах війни (Відео)

«Ми дуже раді, що відкрилися, піднімаємо економіку міста. Все чудово, гості приходять, ми дуже їм раді, вони також. І я вважаю, що треба далі відкривати заклади і всім працювати»,- Маргарита Супрун – адміністраторка

Маргарита – адміністраторка одного із закладів Чернігова. Сьогодні вона та її колеги працюють задля того, аби економіка міста розвивалася.

Скільки ще колективів і закладів працюють із цією ж метою – підрахувати складно. Утім, із того, що ми бачимо щодня, стає зрозуміло: чернігівці викладаються на повну.

«Відкрилися ми місяці два тому, тому що місто поверталося до життя і ми вирішили працювати, аби якось підтримувати дух людей, аби можна було просто прийти випити кави, відпочити трошки, відволіктися. І відновлювати бізнес саме в нашому місті та в Україні загалом»,- Людмила Матвієнко – бариста.

«Вирішили відкритися, бо дуже багато людей потребують роботи в цей скрутний час. Працюється добре, я задоволений, думаю, всі інші також, тому що всі були без роботи два місяці. І потрібні гроші на життя, і так далі… Хтось каже про підйом економіки в тилу. Мабуть, це правильно. Тому працюємо. Я задоволений»,- Ігор Супруненко – бариста.

Чимало закладів Чернігова постраждали під час активних бойових дій. Утім, засмучуватися ніхто не планує, адже головне – швидко відновитися та продовжувати працювати, щоб дарувати безцінні миті відвідувачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виспатися в умовах війни: як впоратись із порушенням режиму сну

«У нас у районі «Градецького» трошки постраждала кав’ярня. Там розбиті вікна і кав’ярня біля «України». Вона не постраждала загалом, але там під час самого бомбардування були втрати техніки, бо двері розбилися і люди трошки повиносили. Але це нічого страшного, головне, що ми майже все відновили. «Україна» вже працює, локація на «Україні». А локація в районі «Градецького» планує відкриватися найближчим часом»,- Людмила Матвієнко – бариста.

«ПастаБаста одна в центрі. І в нас тільки вікно було розбите осколком. Але ми вже все зробили»,- Маргарита Супрун – адміністраторка.

І хоч потік клієнтів зменшився, заклади не збираються збавляти оберти. Адже сьогодні головне – робити щасливими тих, хто все-таки приходить.

І для цього колективи мають усе потрібне.

«Стосовно обігу клієнтів… До війни було більше, звісно. Але зараз ми працюємо вже 21 день, людей суттєво побільшало. До війни було більше, безперечно, але зараз трошечки менше. Десь так.

Ми розвиваємося, пропонуємо новинки в нашому меню та сподіваємося, що в нас буде все добре. І в місті також»,- Олег Федоренко – керівник закладу.

«Я і мав сили, я їх не втрачав. Тому, маю, звісно»,- Микола Дацкевич – бариста.

«Особисто я відчуваю. І наші співробітники, логісти. Багато хто залишався під час активних бойових дій у місті, волонтерили. І я вважаю, що дух такий піднесений, і хочеться працювати, хочеться зробити місто більш живим, щоб воно розвивалося і ставало ще кращим, ніж було до»,- Людмила Матвієнко – бариста.

Тож якщо ви досі не випили філіжаночку кави в улюбленому закладі – зробіть це сьогодні. Адже це потужний спосіб підтримати економіку міста та країни. А ще зарядити позитивом себе і того, хто вам цю каву зробить.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button