Суспільство (відео)

Підвищена небезпека та краса: як воно бути жінкою-байкером (Відео)

Зачіска на шоломі та симпатичні ріжки. Цього тендітного байкера важко не помітити. Чернігівська співачка Олена Михайлова розповіла, що з дитинства завжди спілкувалася з хлопчиками. Замість ляльок у неї був велосипед. Коли проїжджала колона мотоциклістів, вона завжди дивилася на неї із захопленням. З часом долучилася до байкарського руху і сама.

«Як я до цього прийшла? Була у нас фотосесія з фотографом. Я дуже хотіла фотосесію саме на мотоциклі. Ми спілкувалися з людиною, з якою працювали у одному закладі, у якої був мотоцикл. Звісно ж я до нього звернулася. Приїхали ще його друзі байкери. Ми потоваришували. І якось воно пішло, поїхало. Але роки 4 я була лише пасажиром», — Олена Михайлова, байкер, співачка.

Однак це не влаштовувало Олену. Вона періодично брала байки у друзів, ті вчили її їздити. Вона каже, що вперше виїхала на мотоциклі «Мінськ». Тоді їй було 13 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солістка Go_A Катерина Павленко отримала премію «Жінка ІІІ тисячоліття»

«На великій техніці я десь з 15-го року. Вдома у мене ця тема була взагалі табу. Щойно мова заходила на мототему і все. Одразу сварки, нерви. З часом чоловік зрозумів, що опиратися марно. І періодично вже й сам дивиться мотосайти. Поступово збиралося екіпірування, а на Новий рік чоловік зробив мені подарунок. Я її називаю «вишенька», — Олена Михайлова, байкер, співачка.

«Вишенька» — це перший особистий мотоцикл Олени. До цього вона каталася на електробайку, якого вона назвала «Малюк». Його дав друг.

«Він їхав на півроку за контрактом. За байком потрібно наглядати. Друг мені довірився і дозволив кататися. Але електромотоцикл та оцей не порівняти за відчуттями. Сам кайф у звуці, запаху. А там ти собі їдеш тихенько. Нецікаво», — Олена Михайлова, байкер, співачка.

Олена Михайлова організовує виїзди на пікніки, фестивалі та інше для своєї байкерської спільноти. Вона розповідає, що чоловіки-байкери дуже поважають жінок, що управляють байком. Ставляться до них, як до сестер та максимально оберігають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка з Менщини робить рукотворні дива (Фото)

«Чоловіки дуже захоплюються дівчатами, які самі управляють мотоциклом. Це потрібно бути дуже сміливим, оскільки не кожен чоловік готовий сісти за кермо двоколісного транспорту, тому що це техніка підвищеної небезпеки», —  Олена Михайлова, байкер, співачка.

Олена Михайлова розповіла, що справжні байкери завжди відповідально дотримуються правил дорожнього руху. Тому вони негативно ставляться до порушників порядку, як на авто, так і на мотоциклах.

«Ми стараємося боротися з цим. У нас є кілька байкарських клубів у місті. А оці, що носяться, ми їх називаємо «мамині гонщики». Ми не поважаємо таку їзду», — Олена Михайлова, байкер, співачка.

Вона каже, що справжні байкери не дозволяють собі створювати шум та їздити пізно без нагальної потреби, аби не заважати іншим.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button