Суспільство (відео)

Підземка біля «України», дача Атрошенка, доля ЗОШ №6 і грантові 300 тисяч євро – основні питання наради з проектантами (Відео)

Без жодних скарг і нарікань – традиційна нарада з проектантами та підрядниками напередодні Дня міста пройшла на позитивній ноті. Начальник міського управління капітального будівництва Вячеслав Почеп оголосив про завершення майже всіх проектів, які Чернігів квапився реалізувати до кінця осені. В освітній сфері їх кілька. Один із потрібних – ремонт шести класів і трьох туалетів у ЗОШ №6, тій, яка забрала до себе на навчання учнів із 10-ї школи.

«Проект розробляло ТОВ УТБ «Інжиніринг», воно ж і виконує там роботи. З ними 11 вересня було підписано договір на майже півтора мільйона гривень. Виконано 98% робіт», — розповідає Вячеслав Почеп, начальник міського управління капітального будівництва.

«Роботи закінчені вже до 1 вересня. Там залишилися дрібні такі роботи, які до кінця тижня ми виконаємо», — говорить Андрій Шульга, головний інженер ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРИНГ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реконструкція чи вандалізм: чернігівці скаржаться на встановлені зупинки

У сферу охорони здоров’я вкладуть 300 тисяч грантових євро, які мають надійти в місто за німецькою програмою GIZ. Це станеться або наприкінці цього року, або на початку наступного. Євро витратять на утеплення пологового будинку. Адже, як стверджує начальник управління капітального будівництва, 487 пластикових вікон, встановлених ще 2008 року, не утримують тепло в медичному закладі.

«Учора було прийнято рішення – будемо утеплювати пологовий будинок. Учора були перемовини з предствниками ГІСу – це німецькі консультанти – і дійшли такого висновку», — повідомляє Вячеслав Почеп, начальник міського управління капітального будівництва.

Днями мають завершити перший етап робіт у підземці біля «України». Цілий місяць будівельники робили гідроізоляцію. «Вона готова на 100%», – відзвітував на ранковій нараді інженер ТОВ «УТБ- Інжиніринг» Андрій Шульга. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзні для «Мунварти», ремонт доріг і «золоті» камери: в Чернігові засідав виконком

«Зараз закінчилися роботи з облаштування неслизького покриття, до кінця тижня, думаю, виконаємо і щодо електрики, і деякі роботи, щоб не затоплювалася підземка, до кінця місяця роботи виконаємо», — запевняє Андрій Шульга, головний інженер ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРИНГ».

За словами головного інженера, гідроізоляцію робили на совість із дотриманням технологій. Але чи буде затікати підземка – покаже перший дощ. З ним погодився і міський голова, який назвав воду страшною силою і навіть поділився таємницями боротьби зі стихією на власній дачі.

«Коли там з глузуванням кажуть, що ось підкрапує вода, то… я можу сказати про дачу. Ось я живу на дачі, будівельник, який робив усе якісно, нікуди не поспішав, тричі було затікання, не могли знайти, тричі переробляв затікання між першим і другим поверхом», — розповідає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Після короткої теоретичної наради з проектантами і підрядниками міський голова поїхав особисто перевірити стан об’єктів, де нині тривають ремонтні та будівельні роботи.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button