Суспільство (відео)

Мальовнича оборудка біля «Земснаряду»: «грімвірівські дачники» будують котеджі (Відео)

Садове товариство «Грім-Віра» знаходиться в одному з наймальовничіших місць Чернігова – в безпосередній близькості до вод «Земснаряду», це зелені просторі ділянки.

Саме цей «природний рай», за словами активістів та за офіційними даними, люди, наближені до міської влади, – представники різних політичних сил, які потім синхронно проголосували за виділення цієї землі, – облюбували для своїх заміських резиденцій.

«Серед членів садового товариства в 2016-му році з’явилися. Бізнес-партнер одного з депутатів БПП. Є прізвища кандидатів, які на останніх виборах ішли за списками «Батьківщини». Є кандидат у депутати від «Опозиційного блоку». Є прізвище, що повністю збігається з прізвищем помічника депутата від Радикальної партії», — Олександр Гашпар, громадський активіст.

«Начебто ці близько 30 ділянок, які додалися в останній момент, якось находять на ділянки, що їх планували виділяти учасникам АТО», — Дмитро Волошин, заступник голови ради ветеранів АТО.

Коли просували затвердження наділів корінних «грімвірівців», питання не рухалось із місця. Коли приєднали 32 ділянки «невідомих дачників» – усе пішло як по маслу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки «Грім» не вдарить, «Віра» не похитнеться: земельна афера в Чернігові

-Тут земельні ділянки отримали член політичної партії «Батьківщина». Трішки нижче – член політичної партії «Опозиційний блок».

Сьогодні, з настанням тепла, «Грім-Віра» оживає. Дачники, які прийшли сюди тільки городину для виживання вирощувати, – вирубують «незаконні» дерева на своїх «законних» ділянках, будують міні-котеджики. Життя на свіжому повітрі нової чернігівської еліти налагоджується. Відкритим лише залишається єдине запитання – хто понесе відповідальність за такі земельні махінації? А відповідь уже є – ніхто.

«Дивіться – провадження закрите. Слідчим відділом поліції прийнято рішення про закриття кримінального провадження. Встановлено, що вказане рішення було прийнято колегіальним органом, а саме сесією Чернігівської міської ради. А чинним законодавством не передбачена колективна кримінальна відповідальність», — Артем Олєйніков, заступник прокурора міста.

Ось так, поліція справу закрила. Отже, люди, які засіли в Чернігівській міській раді, відтепер можуть безперешкодно провертати найзухваліші оборудки і їм за це нічого не буде. Принаймні поки що.

Тепер очікуємо забудови цієї мальовничої ділянки, прилеглої до водойми «Земснаряд». Колективна відповідальність у нас не передбачена.

Ще статті по темі

Back to top button