Суспільство (відео)

Північний напрямок: як охороняють чернігівський рубіж — репортаж з кордону (Відео)

На тлі подій, що почались із 24 лютого, ворог розпочав наступальні дії не лише з боку росії, але й із підтримкою білорусі, яка стала його союзником. На кордоні України з республікою білорусь стоять наші військовослужбовці з 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого, які розповіли, як поводяться прикордонники сусідньої держави.

«Стосунки з прикордонними підрозділами білорусі на даний час не підтримуються, це пов’язано насамперед зі збройною агресією з боку рф, у тому сенсі, що білорусь виступає союзником рф, тому будь-які відносини з рб ми не підтримуємо», — керівник прикордонного підрозділу Віктор.

Військовослужбовці зі 105-го прикордонного загону найчастіше виявляють присутність білоруських прикордонників на воді, таким чином вони забезпечують охорону державного кордону зі свого боку, однак чи фіксували прориви диверсійно-розвідувальних груп на територію України?

«Заходи дрг на територію України з республіки білорусь на ділянці обслуговування не спостерігалися, однак загрози, відповідно, є, вживаємо відповідних заходів особовим складом підрозділу для виявлення таких груп. Якщо вони будуть заходити або будуть такі наміри, підготовка до заходу, це все лягає на плечі прикордонників, відповідно, ми вживаємо всіх заходів, із цією метою також встановлюємо певні інженерно-фортифікаційні споруди, мінуємо певні ділянки», — керівник прикордонного підрозділу Віктор.

Оскільки білорусь виступає союзником ворога, відповідно, з її території здійснювався захід збройних сил російської федерації на Чернігівський, Київський і Житомирський напрямки.

«Посилення державного кордону відбувається за рахунок розбудови інженерно-фортифікаційних споруд, також нарощування щільності, несення служби прикордонними нарядами, посилення від самої лінії кордону в тил ділянки», — керівник прикордонного підрозділу Віктор.

Захисники, які охороняють кордони, повинні мати високі навички спостереження, вміння аналізувати та реагувати на зміни ситуації.

«Спостереження за місцевістю, за людьми… Маєш бути гарним психологом, оскільки це не тільки робота, чи несення служби в самому лісі, чи на державному кордоні, де будь-хто відсутній, це так само і рухомі наряди в тилу ділянки. Тут спілкуються з громадянами, а під час спілкування завдяки своєму морально-психологічному розвитку повинні виявити того порушника з числа цивільних. Це має бути витримка, оскільки в наряді доводиться доволі довго перебувати в одному тому ж місці, навіть не змінюючи положення тіла, щоб вести приховане спостереження», — керівник прикордонного підрозділу Віктор.

Прикордонники відіграють важливу роль у збереженні територіальної цілісності та безпеки нашої держави. Ми можемо впевнено сказати, що завдяки їм наші кордони під надійною охороною.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button