Суспільство (відео)

Плата за шкільну освіту та аварійні санвузли: виконком у міській раді (Відео)

У Чернігові можуть створити заклад комунального платного навчання. Таку пропозицію висловив міський голова під час засідання виконавчого комітету. Він зазначив, що деякі послуги можна забезпечити тільки таким чином.

«Є затребуваність окремих позицій, що можуть бути забезпечені тільки на платній основі. Це додаткові предмети, додаткове обладнання, кількість дітей у групах по 10 осіб, можливість групи продовженого дня. Сьогодні ми віддаємо цей напрямок у приватний сектор і ми не використовуємо можливість дати тим же вчителям заробити додаткову копійку», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

На засіданні виконкому виділили 50 мільйонів гривень. До 2023 року ці гроші витрачатимуть на покращення гігієнічних умов для навчальних закладів.

«Було здійснено моніторинг. На сьогодні 68% санвузлів у закладах загальної середньої освіти потребують капітального ремонту, 67% відсотків у закладах дошкільної освіти також потребують капітальних ремонтів», — заступник начальника управління освіти ЧМР Олена Горна.

Обговорили й питання гуртожитку для вчителів, який хочуть створити на базі 14-ї школи.

«Чи там, умовно кажучи, якусь малосімейку для викладачів, імовірно, для молодих сімей із можливістю приватизації після якогось терміну роботи в начальних закладах», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Та поки що це питання має опрацювати профільне управління. Говорили і про мистецьку освіту. У таких позашкільних закладах освіти мають підвищити плату за навчання.

«У середньому на відсотків 30-40. У нас вона була фактично найнижча. По Україні вона була на передостанньому місці. Ми її підвищимо до середньої. Це покриття заробітної плати вчителям», — начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепло в садочках включатимуть після батьківських скарг

Також начальник управління житлово-комунального господарства зазначив, що дорогу по вулиці Героїв Чорнобиля нарешті відкрили для проїзду. Проте ще треба доробити з’їзди.

«Ще три тижні триватиме робота: зїзди на Мезенцева, Мстиславську, тобто всі дотичні до дороги. Плюс усі розширення і «кишеня» навпроти Героїв Чорнобиля, 3. Там ще роботи тижні три триватимуть. Це буде виконуватись під рухом. Тобто питання перекриття не стоїть», — начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

Також під час виконкому ухвалили низку важливих питань. Зокрема обговорили програму розвитку міжнародних відносин Чернігова, переклали на закупівлю нових тролейбусів 27 мільйонів гривень, які закладали на електробуси, та погодили рішення про знесення 42 дерев у різних районах міста.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button