Суспільство (відео)

Кава по-чернігівськи: які різновиди цього напою люблять пити жителі та гості Чернігова (Відео)

Щорічно 17 квітня у світі відзначають Міжнародний день кави. Перший спогад про цей напій в Україні датований XVII століттям. Наразі кава стала дуже популярним напоєм серед українців, зокрема і чернігівців. Еспресо, лате, мокко, з сиропом, без… Є безліч різновидів кави на будь-який смак. Яка кава найпопулярніша в Чернігові, нам розповіла чернігівська бариста Анна, яка вже сім років працює в кав’ярні.

«Фаворит – це 100% капучино, люди люблять капучино, п’ють капучино. І часто замовляють американо з молочком – це такий для чоловіків стандартний вибір кави. У нас є фірмова кава – солодка, насичена, така кава – і попив, і поїв. Така для людей, хто біжить, кому потрібна енергія. Це подвійний капучино з ягідним сиропом і цукатами», — Анна Мельникова, бариста.

Проте смаки можуть змінюватись, залежно від пори року та навіть настрою.

«Взимку солодкий чай або якусь таку жирну каву раф із цукром, усе таке, а влітку щось легеньке хочеться. Чи лимонадик якийсь чи, може, холодну каву – айс-лате або orange-каву з апельсиновим соком. Дуже люблять. Люди люблять пити каву, біжучи на роботу, швиденько взяти свою улюблену капучинку та бігти собі, прокидатися. А потім уже серед дня розмірено прокинутись за чашечкою – люди ходять, гуляють», — Анна Мельникова, бариста.

Для когось кава стала невід’ємною частиною життя, хтось вбачає в ній певний щоденний ритуал і навіть вірить у її магію. Езотерики стверджують, що в четверговій каві з корицею є певна сила, яка притягує успіх, благополуччя та гроші. Ми поцікавились у чернігівців, чи часто вони п’ють каву та що вона для них означає.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button