Суспільство (відео)

Поліція не бачить винних у побитті журналіста (Відео)

Із стосом документів, якими Владислав Савенок спершу переконував одну слідчу міської поліції, потім другу, а потім ще й третю, журналіст прийшов і до суду.

Тут, сподівався, знову доведеться переконувати, що рік тому охорона нинішнього міського голови викинула журналіста із зали філармонії, водночас пошкодивши йому руку.

Та, попри велику кількість оперативників, які розслідували побиття та перешкоджання журналісту, слідчі не знайшли винних. І справу закрили.

— Сам факт перешкоджання журналістській діяльності, нічого не було, — Владислав Савенок, журналіст.

А нападників не лише не покарали, вони тепер працюють у складі муніципальної поліції.

— Одного хлопця я бачив. Працює в муніципальній поліції, — Владислав Савенок, журналіст.

Савенок розповідає, що саме слідство проходило доволі дивно. Жодного свідка із зазначених ним слідчі чомусь не опитали. Про це він написав у соцмережах. А вже за кілька днів прокуратура скасувала постанову про припинення досудового розслідування, мовляв, рішення слідчого було передчасним.

— Процесуальним прокурором було прийнято рішення скасувати постанову. І розслідування триває, — Ольга Гузєєва, прокурор міської прокуратури.

Щоправда, сам постраждалий Савенок про це дізнався лише від судді. Адже попри те, що він вірно вказав свою домашню адресу, всі листи поліції чомусь надходили на зовсім іншу адресу.

— На даний час ми готуємо письмове звернення до керівника ГУНП про те, щоб притягнути слідчого до відповідальності, — Ольга Гузєєва, прокурор міської прокуратури.

Кого саме притягувати до відповідальності – наразі загадка. Та й за що? Одна з трьох слідчих, які займалися цією справою, в телефонній розмові повідомила нам, що всі дії відбувалися за вказівками тієї ж прокуратури.

— От, дивіться, всі вказівки мені давала обласна прокуратура. Ви зрозумійте, в мене не одна справа. Але я чесно скажу, що потерпілий мені про жодного додаткового свідка не казав. Можливо, він це повідомляв першій слідчій, яка вела справу ще з 2016 року, — Анастасія Скрипка, слідча міської поліції.

Нагадаю, що серед багатьох справ, пов’язаних із перешкоджанням журналістській діяльності, жодна не доведена до суду. Поліція чомусь не стає на бік справедливості.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Шо не ясно. Хрустик у мера права рука. Вот и попетляли. Как была полиция управляемая, так и осталась.

Back to top button