Суспільство (відео)

По сусідству з ворогом: про обстановку і життя в прикордонній Корюківській громаді (Відео)

Корюківська громада безпосередньо близька до ворога. Здається, ніби з таким сусідством варто постійно боятись, утім, це точно не для українців. Про реалії життя громади, в якій «ворожі танки йдуть заднім ходом», розпитуємо корюківського міського голову Ратана Ахмедова.

«Є великі проблеми з енергетикою, відчуває бізнес, відчувають люди, особливо в холодну пору року. Не прогріваються достатньо будинки, які на автономному опаленні. Але ми намагаємося ті сфери життєдіяльності, де ми можемо це зробити, забезпечити альтернативними джерелами енергії», — Ратан Ахмедов – корюківський міський голова.

Електроенергія – наболіле питання кожного українця. Всі розуміють, кому «дякувати» за незручності, утім хоча б хочуть знати, коли відключатимуть.

«Чернігівобленерго довели до нас графік гарантованого постачання – 3 години електроенергія подається, а далі, можливо, 6 годин не подається. Якщо ми говоримо про тиждень тому, коли була низька економічна активність по країні і були вищі температури, то деколи було одне вимкнення на 3 години. Зараз графік, звісно, більш жорсткий, тому що є похолодання і зростання споживання по країні», — Ратан Ахмедов – корюківський міський голова.

На даний момент ситуація з відключеннями світла контрольована та прогнозована. Та навіть у разі непередбачуваних обставин Корюківка має план «Б».

«У разі довгострокового вимкнення будуть розгорнуті також пункти обігріву, вони повноцінні. Це не просто зарядити телефон, це місце, де можна випрати одяг і піти в душ. Це повноцінні місця, де людина зможе дочекатися весни», — Ратан Ахмедов – корюківський міський голова.

Водночас складно ігнорувати територіальну близькість громади до ворога. Та навіть попри небезпечних сусідів, місцеві вірять лише в ЗСУ та Перемогу.

«Я маю звістки від наших захисників, які обороняють кордон, вони передають, що будь-який рух ворожої техніки буде зупинений ще на території так званої росії. Ми повинні бути спокійні і робити все, щоб цим хлопцям, які захищають нас, усе вдавалося і щоб росіяни помирали», — Ратан Ахмедов – корюківський міський голова.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button