Суспільство (відео)

Подарунки хвостатим: чернігівські рятувальники привезли смаколики чотирилапим безхатькам (Відео)

Співробітники ДСНС області привезли корм для підопічних чернігівського стерилізаційного центру «Крок до тварин».

«Корм собакам привезли, коти прийшли перевіряти».

«Це їжа, сухий корм. Три мішки по 10 кг. Ми з центром співпрацюємо, долучаємося до заходів, проводимо консультації, якщо потрібно. Також це добра справа допомагати безпритульним тваринам. Тому що багато хто привозить безпритульних собак, кидає їх. Люди просто не розуміють великої відповідальності»,- Володимир Волинський, кінолог управління ДСНС України в Чернігівській області.

Свій візит надзвичайники приурочили до Всесвітнього дня захисту тварин. Керівник центру Тетяна Діденко каже, що це була ініціатива самих кінологів. Загалом же вони співпрацюють із центром не вперше.

«Це вже не перший наш спільний проєкт. Ми запрошували їх на марш захисту тварин, ми вдячні, що вони приходили, тому що важливо, щоб у таких заходах брали участь якомога більше людей. Вони допомагають нам зі стружкою, тому що нам вольєри треба прибирати. Сподіваємося на подальшу співпрацю. Запрошуємо інших до такої співпраці»,- Тетяна Діденко, начальник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Центр «Крок до тварин» і кінологічна служба ДСНС брали участь у Дог-фесті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові ремонтують одну з центральних вулиць (Фото)

«Там були спонсори, які вручали подарунки, корм у тому числі, і кінологічна служба свої подарунки віддала нашим тваринам, вирішили, що їм важливіше. Таким чином вони вирішили, що будуть нам допомагати в цьому»,- Тетяна Діденко, начальник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Тетяна Діденко наголошує, що корм потрібен постійно, оскільки фінансування з міського бюджету виділяється лише на тих тварин, що проходять післяопераційний реабілітаційний період. Усі, хто залишається на лікуванні або не може повернутися на місце відлову з різних причин, утримуються за кошти благодійників. Тетяна Діденко зазначила, що в середньому одному чотирилапому потрібен мішок корму на місяць.

«Минулого тижня хлопчик виграв конкурс, батьки йому виділили кошти за перемогу. Він купив корм, привіз тваринам. Влітку приїжджали дівчата-школярки, вони продавали городину на базарі та купували корм. Є такі, хто на день народження просить подарувати корм, навесні приїжджали до нас молодята, які попросили замість квітів корм привезти»,- Тетяна Діденко, начальник КП «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин».

Зараз у центрі налічується приблизно дві сотні тварин. Більшість із них господарі просто вигнали. Кінолог каже, що часто люди беруть собак, думаючи, що це як іграшка. Вони не замислюються, чи зможуть вони встати о 5-й ранку та вивести собаку на прогулянку. Він також зазначив, що чотирилапих потрібно регулярно вигулювати. В іншому випадку накопичення енергії призведе до розірваного взуття, зіпсованих меблів тощо. Тому, вибираючи улюбленця, треба зважити всі «за» та «проти».

«По-перше, це відповідальність. Собака – це як мала дитина. За ним треба доглядати, вигулювати, робити щеплення. Якщо собака захворів, то це теж фінансові витрати. Людина повинна це все проаналізувати»,- Володимир Волинський, кінолог управління ДСНС України в Чернігівській області.

Тетяна Діденко розповіла, що в центрі є кілька тварин, які мають кураторів. Небайдужі люди їх утримують і кожного місяця купують корм, аби ті могли протриматися та дочекатися свою родину. Долучитися до такої справи може кожен охочий. Опікуватися чотирилапими можуть і організації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button