Суспільство (відео)

«У кишеню?»: чернігівці пропонують альтернативу пластиковим пакетам (Відео)

Уже з 10 грудня в Україні почне діяти Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». У магазинах, супермаркетах, аптеках та інших закладах заборонять безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів. Обмеження не стосуватимуться лише біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових. За порушення таких вимог передбачені адміністративно-господарські санкції. Чернігівці розповіли, як ставляться до нововведень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На оздоровлення довкілля на Чернігівщині зібрали понад 54 мільйони гривень

«Ніяк. Мені однаково. Я взагалі не знала про це».

«Я ставлюся дуже позитивно, тому що пакети – це зло для нашої екології, тому я тільки «за». Я вже придбала собі сумочку, яка не буде забруднювати довкілля. А так навколо і риби знищуються, і нам дихати нічим, тому тільки «за».

«Краще мати паперові пакети і в них носити продукти. Папір швидко переробляють, а цей капрон… я сказав би, що робиться не тільки в нашому місті. А оці всі одноразові їх треба взагалі забирати».

«Папір, може, якийсь. Ну, нехай дорожче буде, але це ж наша природа. Менше буде вулицями літати і на Масанах поменшає завалів».

«Жили з папером, то було гірше ніж із пакетами. Тож пакети потрібні».

«От зайшов я і мені щось узяти треба. Як мені взяти? У кишеню? З іншого боку, правильно. Цей же пакет викидають на смітник. Хто його знає, як вирішити цю проблему? Але з цим треба щось думати…»

«Це все нормально, екологію треба берегти. Якби була якась схема переробки, то це можна було робити. Але якщо все це потім викидається та забруднює. Треба повертатися до паперових, екологічно чистих. Можливо, десь потрібна скляна тара, десь ті ж пластикові контейнери».

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України наводять як приклад закордонний досвід. Тут зазначають, що в Туреччині за перший рік заборони пластикових пакетів їх почали використовувати на 75% менше.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button