Суспільство (відео)

Поліграф Шарікофф вітає Носівку: феєричний день народження на Чернігівщині (Відео)

«Добрий вечір Носівка».

«Харизма, харизма моя».

Апогеєм вітання до Дня міста та другої річниці створення об’єднаної громади Носівки став виступ співака Серьоги, наразі відомого під сценічним ім’ям Поліграф Шарікофф. Приїзд відомого виконавця до районного містечка став можливим завдяки сприянню народного депутата України Валерія Давиденка.

«Ви бачите, Носівська громада знає і як трудитися, і як відпочивати. Ми дуже вдячні нашому земляку Валерію Миколайовичу Давиденку, який постійно опікується проблематикою нашої громади, весь час допомагає в різних галузях. І сьогодні за його підтримки також відбудеться святковий концентр», — говорить Володимир Ігнатченко, голова Носівської об’єднаної громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівка відзначає День міста із зірковими гостями

До речі, Валерія Давиденка, який родом із Носівщини, місцеві жителі вітали не менш бурхливими оплесками, ніж зірку шоу-бізнесу.

«Зустрічайте! Ваш земляк, народний депутат України Валерій Давиденко».

«Доброго вечора, шановні земляки!».

«День Носівки – це день народження всіх нас. Коли ми зустрічаємось, згадуємо всіх наших відомих людей, старше покоління. Збираються всі друзі, вітають одне одного. Як день будь-якого населеного пункту – це свято», — наголошує Валерій Давиденко, народний депутат України.

А свято вдалося на славу. Почали його зранку подарунками для громади, виступами гостей, привітаннями почесних і шанованих громадян міста та Носівщини.

«Для нас, носівчан, які проживають у Києві, це свято завжди як свято душі. Ми приїжджаємо до отчого порогу і бачимо, які відбуваються чудові зміни в економічних, соціальних питаннях», — розповідає Григорій Шкребень, художник, уродженець Носівського краю.

«Сьогодні у нас свято. Свято, яке ми завжди носимо у своєму серці, у своїй душі. Це свято, коли ми зустрічаємось із земляками, з рідними людьми, а можна просто сказати – з родиною. Зустрічаємось на рідній нашій Носівській землі», — говорить Петро Медвідь, заслужений журналіст України, лауреат премії М. Коцюбинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На День міста в Носівці змагатимуться у кращому приготуванні гартаначки

«Носівка – це Батьківщина. У кожного вона своя, ми всі любимо свою батьківщину. Тут народилися, виросли, тут працюємо», — відзначає Сергій Баришовець, депутат Чернігівської обласної ради.

Святкові феєрверки, безліч розваг і конкурсів для дітей та дорослих і, звісно ж, кулінарні цікавинки з традиційними носівськими стравами. Насамперед це конкурс гартаначок, у якому брали участь усі населені пункти громади. Гартаначка – традиційна страва місцевих, що складається з картоплі, води, пшона, готового м’яса, яєць, смаженої цибулі та сала. Цьогоріч переможцем у кулінарній майстерності стали умільці з села Володькова Дівиця, де страва має назву гартюк або зливанка.

«Вона з димком. На природі. Це найкращий відпочинок. Коли ти єднаєшся з повітрям, деревами, лісом. Коли багаття поряд горить і комарі не так щипають», — розповідає Валентина Кожухівська, переможниця конкурсу гартаначок, директор Будинку культури в с. Володькова Дівиця.

«Це найголовніша колись була козацька страва. Вона згуртовувала. І готували не жінки, а чоловіки. Козаки», — зауважує Олексій Сизончик, художній керівник Будинку культури с. Володькова Дівиця.

Крім багатого столу, на свіжому повітрі до Дня міста громаду розважали мегапопулярний в 90-ті гурт «Степ» і безліч місцевих самобутніх колективів та виконавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Носівка з розмахом святкуватиме День міста

«Пісня – це душа. Душа України. Як я співаю, то душа співає».

«Мамо, я закохався. Вона моя. Вона моя. Мамо, я закохався».

Але найголовніше, що забезпечувало святу атмосферу родинної зустрічі, – це патріотизм носівчан, їхня любов до рідного краю, до своєї малої батьківщини.

«Воно розквітає, воно найрідніше».

«Я взагалі київська. Тут живу дев’ять років і жодного разу не пошкодувала, що переїхала сюди жити».

«З кожним роком воно красивішає. Особливо, коли громада стала, ми відчули – і освітлення, і квіти, і ремонт доріг».

«Місто дуже чисте, дуже гарне. Доглядають за ним».

«Я Носівку дуже люблю – вона найкраща».

До речі, приїзд Серьоги – це другий концерт європейського рівня в Носівці. Минулого року місцеву публіку радували запальні пісні від дуету Тамерлана та Альони. Цього ж року Носівщина знову показала, що громада вміє як працювати, так і відпочивати.

«Гарно організоване».

«Святом захоплена».

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button