Суспільство (відео)

«Полум’яний» рейд: на Чернігівщині проводять профілактичні перевірки проти паліїв (Відео)

За невеличку купку спаленого сміття – штраф у розмірі кількох тисяч гривень. Чернігівські рятувальники продовжують проводити профілактичні рейди областю, аби запобігти самовільному випалюванню сухої рослинності в полі, на луках чи в приватних секторах.

«Як приклад, трагічний випадок стався в селі Анисів Іванівської територіальної громади Чернігівського району. 87-річний чоловік випалював суху рослинність, впав та отримав 100% опіків тіла, його доставили до лікарні, де він згодом помер. Також був випадок, коли жінка випалювала суху рослинність, також вдихнула дим, впала й отримала 40% опіків тіла, її доставили до лікарні, де вона зараз і перебуває», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Під час чергового рейду рятувальники виявили порушника, який спалював суху рослинність – йому просто на місці виписали штраф, який він має сплатити впродовж 15 днів. В іншому випадку – сума подвоїться. Загалом же за самовільне спалювання сухої рослинності українці можуть отримати кругленьку суму грошового стягнення.

«На порушника буде складено адміністративний протокол, за статтею 77.1 частина 1 «Самовільне випалювання сухої рослинності», що тягне за собою накладання штрафу на громадян на суму від 3060 гривень до 6120 гривень. На посадову особу – від 15 300 гривень до 21 400 гривень», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Рятувальники вкотре наголошують: дотримання простих правил безпеки здатне врятувати ваше життя.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button