Суспільство (відео)

Понад 200 млн на спорт і майже 100 на ЖКГ – виконком вніс дороговартісні зміни до міських програм (Відео)

51-е питання міськвиконкому: серед них більшість бюджетних, адже місто планує новий 2019-й фінансовий рік. На початку засідання міський голова Владислав Атрошенко вже традиційно оголосив про конфлікт інтересів щодо деяких питань.

«Повідомляю про наявність у мене конфлікту інтересів щодо пункту 1.2 питання порядку денного номер тридцять чотири про затвердження та надання містобудівних умов і обмежень забудови земельних ділянок. Під час прийняття рішення з цього питання брати участь не буду», — говорить Владислав Атрошенко – чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 72-річна мати Атрошенка хоче збудувати в Чернігові торгово-офісне приміщення

Не голосував і навіть залишив залу виконкому, бо за цим питанням ховається діяльність матері Владислава Атрошенка – 72-річної Тамари Атрошенко.

«Зауважень не було, а тому прошу підтримати», — наголошує Сергій Калюжний – начальник управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

Дозвіл на реконструкцію першого поверху нежитлової будівлі для улаштування торгово-офісних приміщень по вул. Всіхсвятська, 5 члени виконкому надали ТОВ «МПН», співвласником якого і є мама міського голови – її частка 50%.  Однак на власній сторінці в соцмережах громадський активіст Олександр Гашпар повідомив, що будівництво офісного центру на Всіхсвятській  триває вже давно – без жодних дозволів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада за бюджетні гроші піаритиме себе в інтернет-виданні та на радіо

Директором цього товариства є Сергій Черноус. Йому доведеться сплатити чималі штрафи. Члени виконкому внесли зміни до програми житлово-комунального господарства. Очільник відомства попросив на діяльність у 2019 році додати трохи мільйонів: 10 – на будівництво вулично-дорожньої мережі, 33 мільйони – на поточні ремонти, 8 – на зовнішнє освітлення міста і 18 мільйонів гривень Ярослав Куц попросив на капітальний ремонт зелених зон на вулицях Седнівська і Рокоссовського.

«Це основні коригування, ще раз хочу наголосити, що це без зміни загальної суми на 2019 рік. Прошу підтримати», — говорить Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ.

До сесії міськвиконком затвердив дороговартісні зміни до кількох міських програм у галузі культури, освіти, охорони здоров’я. Зокрема, і до «Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2019 – 2023 роки». Її вартість – 224 мільйони гривень.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button