Суспільство (відео)

«Гарячий» виконком: у Чернігові вводять обмежувальні заходи (Відео)

Засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні розпочалося з екстреного повідомлення мера про вжиття обмежувальних заходів у зв’язку з надзвичайною ситуацією, що оголошена по всій території України через перекриття подачі газу Російською Федерацією.

«Текст розпорядження буде виписано додатково, він залежатиме від рішення, яке зараз буде прийняте в ОДА у зв’язку з надзвичайною ситуацією, оголошеною по всій території України. Тому буде вжито обмежувальних заходів, я можу точно зараз сказати – попередньо на 5 днів закриватимуть школи з відключенням опалення, це з 18-ї години сьогоднішнього дня. Окремо ми будемо дивитися, що з дитячими садочками, лікарнями, в якому режимі, які заклади в нас працюватимуть або де будуть вжиті обмежувальні заходи», – чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«На сьогодні йдеться про обмеження газопостачання, оголошена надзвичайна ситуація в країні, треба розробляти заходи, щоб було тепло. Мабуть, введемо обмеження з гарячою водою, зранку на три години і все. Школи, дитсадки підлягають відключенню», – Віктор Геращенко, голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уся Чернігівщина йде на «газовий карантин»

Із цього приводу вирішили провести нараду після завершення засідання, й члени виконкому перейшли до розгляду 15 запланованих питань. Серед них – проект рішення «Про встановлення режиму надання послуг із централізованого постачання гарячої води населенню міста».

«Так склалося, що в місті Чернігові гарячу воду теплопостачальні підприємства надають протягом 18 годин на добу – із 6-ї до 24-ї. Це враховано також у тарифах, які ми затверджуємо в НКРЕ. І для того, щоб остаточно затвердити й узаконити це виконання послуги, просимо виконком прийняти рішення про затвердження такого режиму надання послуг із гарячого водопостачання. А саме – з 6-ї до 24-ї години», – Олександр Тетеря, перший заступник голови ПАТ «Облтеплокомуненерго».

Відтак, міський голова назвав це питання технічним і члени виконкому одноголосно його підтримали.

Також на розгляд сьогоднішнього засідання виносилось питання «Про погодження Інвестиційної програми «Облтеплокомуненрго» на 2018 рік».

«Планується захід із заміни ділянок теплової мережі в мікрорайоні Масани загальною протяжністю 1239 м у двотрубному обчисленні. Ця тепломагістраль збудована та здана в експлуатацію в 1990 році, знаходиться в експлуатації 27 років, граничний строк експлуатації – 24 роки. Фінансування інвестиційної програми передбачене в сумі 30 млн 298 тисяч», – Оксана Купка, заступник голови Фонду комунального майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території «Ялівщини» хочуть збудувати ще одне Царське село

При обговоренні цього питання голова правління «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко нагадав присутнім про нещодавню масштабну аварію на тепломагістралі в Харкові й наголосив, що дуже не хочеться її повторення на чернігівських теренах. Виконком програму схвалив, тепер її чекає погодження міською радою.

Крім того, члени виконкому погодили чергове виділення одноразової матеріальної допомоги чернігівцям при народжені дитини загальною сумою 1 250 000, і трохи більше – 1,5 млн «видали» на ремонт будівлі міської ради.

Журналіст Альона Макаренко

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Не перестаю удивляться этой феерической инфузории, жадному одноклеточному созданию, за которого голосовали жители Чернигова. Это чудо запретило ставить в новостройках индивидуальное отопление в угоду своему карману. Котельные теплокоммунэнерго жарили всю зиму при средней температуре 0 градусов, как сумасшедшие, а теперь у нас, видите ли, нехватка газа. Это у вас всех, ненасытных барыг, нехватка мозга. Пора у вас, скряг и коррупционеров, отбирать ваши свечные заводики, а вас всех садить на кол голым задом на морозе.

  2. Конец прошлого года ознаменовало сенсационное заявление президента Петра Порошенко, который не исключил возобновления приостановленных с 2015 года поставок природного газа из России. В «Нафтогазе» 112.ua уточнили, что с российской газовой монополией на сегодняшний день уже «есть коммуникация» по этому вопросу. Возобновление поставок стало возможным после принятия решения в Стокгольмском арбитраже, который закрепил на ближайшие два года выгодные для Украины условия выполнения контракта с «Газпромом». Воспользовавшись ими, украинские власти смогут удержать на нынешнем уровне цену на газ для населения. А это особенно актуально накануне приближающихся выборов

  3. И снова вопрос.
    Что за странная, продвигаемая Атрошенком и «Облтеплокомуненерго» «Инвестиционноя программа», по Масанам? 30 млн 298 тисяч… За 27 летний строк эксплуатации на замену данного уч.инж.коммуникаций УЖЕ СОБРАНЫ т.н. «амортизационные отчисления».сроком
    …ГДЕ ОНИ ?! Прокуратура, будь-ласка, помоги черниговским «деятелям» их найти. С соотв. статьей и «сроками».

Back to top button