Суспільство (відео)

Потрібна допомога чернігівським захисникам: оголошено збір на автівку підвищеної прохідності (Відео)

Чернігів – місто-герой і місто Героїв, адже завдяки своїм мешканцям зміг витримати навалу окупантів. Катерина Данькова з перших хвилин повномасштабного вторгнення вирішила діяти на волонтерському фронті.

«Із 2016 року я займаюся правозахисною діяльністю в місті Чернігові, сама є його мешканкою. З початку повномасштабного вторгнення залишалася в Чернігові, нікуди не виїжджала. Десь на початку березня отримала посвідчення волонтерки від військової адміністрації. Відповідно, кожного дня в лютому та березні я розвозила продукти та медикаменти, а ще воду мешканцям міста. Тобто займалася цивільним населенням, також займалася запитами, які надходили на телефон і в соціальні мережі», — Катерина Данькова, правозахисниця та волонтерка.

Після відходу окупантів із Чернігівщини Катерина надавала безкоштовну правову допомогу населенню, аби зафіксувати всі злочини рашистів. А також розширила свій напрям діяльності і на допомогу військовим, яким також передавали ліки, продукти та спецзасоби. Нещодавно по допомогу звернувся один із чернігівських підрозділів, яким для виконання завдань у гарячих точках на сході дуже необхідний автомобіль підвищеної прохідності.

«Ми оголосили збір і збираємо кошти. Відгукнулися наші партнери з Англії, аби знайти нам не дуже дорогий автомобіль і доставити нам його до Чернігова. Я планую за місяць приблизно зібрати кошти та доставити автомобіль, але першочергове питання саме в зборі. За моїми розрахунками ми маємо вкластися в 120 тисяч гривень. Це кошти і на придбання, і на його доставку, обслуговування та фарбування», — Катерина Данькова, правозахисниця та волонтерка.

Тож зараз Катерина просить усіх небайдужих допомогти нашим чернігівським захисникам і долучитися до збору. Для цього вона створила спеціальну банку, надіслати кошти можна і за реквізитами. Пам’ятайте, навіть кілька гривень від вас наближають Перемогу та допомагають воїнам бути мобільними та швидкими.

Приватбанк 5363 5423 2084 2363

Монобанк 5375 4114 1639 9280

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/4fspFv5R46

PayPal – [email protected]

Звіт про купівлю та доставку автівки Катерина опублікує на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук https://www.facebook.com/dankova.kateryna

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button