Суспільство (відео)

«Позитивні жінки. Чернігів» : у місті діє організація, яка допомагає ВІЛ-позитивним жінкам зреалізувати себе (Відео)

На початку квітня 2023 року в Чернігові була створена ГО «Позитивні жінки. Чернігів». Її мета – не тільки допомогти жінкам, які переживають складні життєві ситуації, але й допомогти їм знайти ресурси, аби почати життя спочатку, по-новому. Як зазначає директорка громадської організації Оксана Неговська, ідея виникнення такої організації в Чернігові з’явилася ще кілька років тому, але реалізувати її змогли лише минулого року.

«Виникла ідея створення організації. В нас був потужний проєкт від Данської ради, я надавала гуманітарну допомогу по області в 2022-му – на початку 2023 року й зрозуміла, що треба реєструвати організацію.

Насамперед це допомога ВІЛ-позитивним жінкам, також ми не обмежуємося роботою з позитивними жінками, ми працюємо з жінками ВПО, жінками, які в кризі, з різними ключовими групами – це наркозалежні жінки, жінки, які надають секс-послуги»,- Оксана Неговська, директорка ГО «Позитивні жінки. Чернігів».

Основними напрямами роботи ГО «Позитивні жінки. Чернігів» є навчання жінок безбар’єрно реалізовувати свої права, а також почуватися захищеними від дискримінації та насильства. Тому громадська організація активно бере участь у різних грантових проєктах, аби всебічно реалізовувати свої цілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя з Сосниці стало прийомними батьками

«Організація «Позитивні жінки. Чернігів» місцева від початку організації залучила без 16 тис. грн майже мільйон.

Проєкт «Сильна жінка» – в нас охоплення 500 жінок. У цьому безпечному просторі в нас 100 жінок охоплення. І ще 60 – у проєкті «PeaceWomen», це жінки, які в кризі»,- Оксана Неговська, директорка ГО «Позитивні жінки. Чернігів».

Фахівчині ГО «Позитивні жінки. Чернігів» у межах проєктів організовують зустрічі з лікарями, надають гуманітарну допомогу, проводять різні тренінги та консультації з параюристом.

«Я допомагаю знайти можливість вирішення, надаю супровід у написанні скарг, заяв, також допомагаю знайти кваліфікованих спеціалістів»,- Альона Філіпенко, параюристка ГО «Позитивні жінки. Чернігів».

Як зазначає Альона Філіпенко, дуже часто ВІЛ-позитивні жінки постають перед проблемами в соціумі.

«Буває, що керівники або ж колектив можуть займатись дискримінацією жінки або навіть порушувати її права.

Дуже часто жінки постають перед тим, що в медичних установах або переживають чомусь, примушують купувати кілька пар рукавичок, негарно висловлюються, оприлюднюють статус жінки, хоча це правопорушення»,- Альона Філіпенко, параюристка ГО «Позитивні жінки. Чернігів».

Саме в таких випадках жінки зазнають психологічного тиску й приходять на консультацію до психолога. В «Безпечному просторі» громадської організації відбуваються як індивідуальні, так і групові заняття. Окрім усіх відомих способів психологічної підтримки, в громадській організації проводять дотикову терапію.

«Жінки протягом 20 хвилин відчувають насичення позитивним навіюванням щодо їхнього стану здоров’я.

Я як терапевт, біотерапевт вмикаю свій запис, вони відчувають певний прилив енергії та навіювання, я підходжу до кожної і дотиком починаю активізувати ті ділянки тіла, про які ми говоримо безпосередньо в записі»,- Олена Низовець, психологиня ГО «Позитивні жінки. Чернігів».

Наразі ГО «Позитивні жінки. Чернігів» працює над новим проєктом «Майстерня можливостей», аби допомогти жінкам у подальшому зреалізувати себе в певній професії.

«Це 12 жінок отримують підвищення кваліфікації. Ми за їхнім бажанням купуємо якесь обладнання. Наприклад, вона вміє шити і ми купуємо їй швейну машинку, щоб вона за допомогою цього обладнання в подальшому заробляла кошти на життя»,- Оксана Неговська, директорка ГО «Позитивні жінки. Чернігів».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button