Суспільство (відео)

Коли відкриють «собачник», або Іржавий ремонт стає почерком чернігівської влади (Відео)

Притулок для тварин укотре отримав новий термін закінчення будівельно-ремонтних робіт. Раніше називали буквально всі пори року – і минулорічний грудень, і навіть із запасом літо цього року. Самі ж будівельники обіцяли кінець квітня.

«До кінця квітня об’єкт буде повністю зданий в експлуатацію».

Проте, на жаль, жодного разу дату не вгадали. Адже тепер вона знову відрізняється від попередніх, і, ми сподіваємось, буде остаточною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли відкриють притулок для тварин у Чернігові: влада відправила в смітник черговий дедлайн

«Минулого тижня виїжджали на об’єкт. Підрядник обіцяв усе закінчити до 10 травня. Після цього будемо вводити об’єкт в експлуатацію. Так. До 10 травня всі роботи будуть закінчені», — запевняє Євгеній Дейнеко, заступник керівника управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

Мабуть, із відкриттям не поспішали, адже роботу на об’єкті бурхливою назвати не можна. Та й в окремі робочі дні на воротах можна було побачити навісний замок. Ревізія ж притулку за тиждень до закінчення робіт залишає бажати кращого. Найбільш непокоїть традиційна вже для міських обновок іржа, тепер на металевих елементах вольєрів. Комунальники заспокоюють.

«Все буде виправлено підрядником. Якщо будуть якісь зауваження, не будуть прийняті роботи, а підрядник усуватиме всі зауваження», — зауважує Євгеній Дейнеко, заступник керівника управління ЖКГ Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дренажні баталії: в пункт тварин знову вливають бюджетні гроші

Очевидно, в Чернігові застосовують нові технології в будівництві: встанови іржаві двері, а потім зафарбуй іржу. Заяви мера про такі огріхи можна назвати пустими декламаціями.

«Зроблені ворота, привезені в двір на установку. Привезені іржаві», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Адже від його критики на краще абсолютно нічого не змінюється. А, зважаючи на те, що на притулок були виділені мільйони бюджетних коштів, варіант реконструкцій на зразок «підмазати, підфарбувати» здається недоречним.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

7 коментарів

  1. благодаря смычке «волонтёров», типа Елена Горбик-Бова, и подобных, с властью, из бюджета Чернигова уже «освоены» куда-то пропали сотни тысяч гривен…

    1. Читая вот такую наглую и откровенную ложь совершенно не подтвержденную фактами становится понятно на 100 % что ты не из Чернигова.И совершенно не в теме зооволонтёрства…Как говорят -мели Емеля,твоя неделя..

  2. Александр фейковый. У Вас не все в порядке с головой?Уж кто-кто, А упомянутая Вами Елена во-первых и близко никакого отношения к этому не имеет. Во-вторых, она чуть ли не больше всех постоянно беспокоится ( особо, кстати, не стесняясь никого обидеть резкими высказываниями ) о том,чтобы деньги шли именно на то, на что выделялись. Она сама чужой копейки не возьмет и другим старается не дать манипулировать. Знать бы что за чучело под этим фейком.Может дебильная бабка из под какого-нибудь подъезда?

  3. Олег Дешура, я несколько лет довольно плотно нахожусь в теме зооволонтерства. Меня, как и всех зооволонтеров ОЧЕНЬ сильно волнует тема бездомных животных и их судьбы. Насколько известно всем зооволонтерам, в Чернигове никогда не планировалось строительство приюта для животных. Много лет, с бюджета в 2 млн до уже какого ( ?) строится » Центр послестерилизационной передержки», в программу которого заложен отлов, стерилизация, послеоперационная передержка и выпуск на прежнее место обитания таких животных.Не знаю запланирована ли там вакцинация и защита от пироплазмоза. Вы упорно пишите «Приют». Будьте добры, распишите подробно что за Приют и с какой программой, каким бюджетом, штатом, штатным расписанием, у нас строится. Внесите, в конце-концов ясность. Или не несите бред. Если Вы журналист, Вы обязаны отвечать за каждое свое слово. Если просто графоман- строчите в блоге. Ждем не дождемся Вашей обоснованной статьи в ближайшие же дни.
    P.S.Кстати, будете общаться с чиновниками, изучавшими «опыт» харьковской живодерни, можете шепнуть им, что в Чернигове этот вариант не пройдет , даже если сам презик приедет ленточку к открытию перерезать. P.P.S. Для неосведомленных объясняю в двух слова. Харьковская живодерня получает из бюджета деньги на отлов, содержание, вакцинацию и стерилизацию животных на определенный срок ( точно не помню, около 30 дней, кажется), а по факту деньги уходят в вонючие живодерские карманы, а животные ( даже домашние потеряшки) на второй, иногда на первый день, отправляются живьем в крематорий. Чтоб на усыпление не тратиться.

    1. Олена Соболева, почитайте визначення притулку для тварин у вікіпедії. Якщо для вас дуже принципово як для зооволонтера відсутність слів «притулок для тварин» в цьому сюжеті — телефонуйте 068-188-07025 обговоримо це питання. Можемо навіть сюжет зробити про те як ви відстоюєте чистоту назви.

  4. Зато у автора все на высшем уровне с чистотой назви. Упомянутое им определение пункта передержки животных,как «собачник»,как нельзя лучше характеризует и его отношение к животным и его выдающуюся лексику

Back to top button