Суспільство (відео)

Працювати на благо людей за будь-яких обставин: у Чернігові відзначили нагородами працівників ДСНС (Відео)

Відважні, чуйні, мужні, цілий рік і кожну годину вони готові прийти на допомогу людям. За будь-яких обставин, під обстрілами та ракетами, наражаючи на небезпеку власне життя, працівники ДСНС рятують життя і долі багатьох людей. Нещодавно вони відзначили своє професійне свято.  Михайло Ільєв і його пес Патрон стали справжніми легендами, майже без вихідних разом із колегами вони працюють над розмінуванням Чернігівщини. Відомий вибухотехнік каже: хоч як би було важко, ніколи не мав думки покинути службу, бо мріяв працювати на благо людей із дитинства.

«У кожного з дитинства є якась мрія, я хотів бути військовим. У 2006 році я вступив до Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту. У 2010 році я його закінчив. І потім уже почав служити  у ДСНС. Спершу за напрямом пожежника-рятівника, а у 2011 перевівся працювати за напрямом розмінування. Отак і працюю з підрозділом. З 2014 року активно залучалися в зону ООС і працювали там. Також багато складів боєприпасів горіли і на інших територіях України, і наш чернігівський підрозділ активно залучався для розмінування», — Михайло Ільєв, начальник групи піротехнічних робіт і підводного розмінування в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

Увесь період активних бойових дій на Чернігівщині вони також разом із колегами провели на службі і зараз, каже, працюватимуть, поки території не стануть безпечними.

«Я вважаю цей напрям дуже специфічним, ми всім кажемо, що він є дуже цікавим, але й дуже небезпечним. Однак ми робимо великий внесок на цей час, для простих місцевих жителів і людей, які повертаються до своїх осель. Ми розміновуємо територію, аби кожен міг спокійно повернутися до своїх домівок, спокійно відбудовуватися та жити далі. Аби не було жодних підривів, діти могли спокійно ходити до школи, батьки ходити на роботу. Щоб усі жили нормальним простим життям», — Михайло Ільєв, начальник групи піротехнічних робіт і підводного розмінування в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

Із нагоди професійного свята чернігівські рятувальники отримали державні нагороди за віддану працю на благо українського народу. Вручити відзнаки та привітати працівників ДСНС завітали очільники області та міста.

«У нас є 101, 102, 103, 104 – це найкритичніші служби, до яких звертаються наші громадяни, коли до них проходить лихо. І недарма перші тут 101 – рятувальники. Це ви, хто ціною свого здоров’я та життя рятує людей і їхнє майно, допомагає запобігти техногенним катастрофам.Під час активних бойових дій те, що робили ви та ваші колеги, – це подвиг», — В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА.

«Усім бажаю успіхів, аби якомога менше у вас було тривожних викликів, аби все максимально відбувалося в штатному режимі. Добра, здоров’я та всього найкращого. З професійним святом», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Також благодійники та Чернігівська обласна військова адміністрація поповнили технопарк рятувальників і передали для служби два транспортери, автоцистерну, автодрабину та інші необхідні прилади. За всім уважно стежив пес Патрон.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button