Суспільство (відео)

Звільнені геологи оголосили «війну» директору з Києва (Відео)

Один із колишніх велетів економіки області, підприємство «Чернігівнафтогазгеологія», яке зараз підпорядковане «Надрам України», крім втрати профільної діяльності, сьогодні ще й переживає війни з колишнім персоналом. Звільнені в усьому звинувачують теперішнього директора Юрія Момота.

«Керівництво, яке прийшло, розправляється не просто з підприємством і з людьми. Я, наприклад, заміщала секретаря під час декретної відпустки. Жодних претензій мені ніхто не висловлював, я чесно виконувала свої обов’язки. Вони примусили секретаря дочасно вийти з декретної відпустки. А мене таким чином витурили з підприємства», — Лариса Ніколаєва, екс-секретар ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Юрій Момот, який прийшов на цю посаду з Києва, масштабні скорочення як у Чернігові, так і у відділеннях по регіонах, пов’язує зі зміною штатного розкладу та браком роботи.

«Фактично вони не виконували жодних робіт, тому було прийнято рішення скоротити управлінський штат експедицій», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Один із звільнених, колишній заступник директора Владислав Малиш навіть подав до суду за незаконність процедури його скорочення. Суд виграв, на думку Момота, незаконно. Але, прийшовши на роботу, отримав публічний «нокаут», який того ж дня вивів його за межі «Чернігівнафтогазгеології». Процедуру можна назвати шедевром звільнення.

«На сьогодні ми вирішили поновити вас на роботі , тому ми даємо вам наказ на поновлення на роботі», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

-Вивільнення позаштатного працівника Малиша Владислава у зв’язку із скороченням штату. Прошу ознайомитись із наказом.

 – Ви знову мене скорочуєте?

«Зважаючи на відсутність організаційних умов для виконання Малишем обов’язків заступника директора. Наказую вважати простоєм робочий час Малиша Владислава Петровича. Для запобігання виробничих травм у період простою Малишу не перебувати на території підприємства», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Юрій Момот наполягає, що все відбувається в правовому руслі. Скорочені називають це  розправою над неугодними та розвалом підприємства.

«35 років на підприємстві. Звісно, це крик душі. Адже я працювала в такі часи, коли ти комусь казав, що працюєш у «Нафтогазгеології», то відповідали: «Ого, де ти працюєш». Тому що нами країна пишалася. Ми стільки родовищ відкрили, стільки користі принесли. Я взагалі не знаю, за рахунок чого підприємство живе. Воно не веде жодної професійної діяльності. Жодної», — Лариса Ніколаєва, екс-секретар ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

«Із позовом про захист честі, гідності та репутації. І відшкодування моральної шкоди», — Валентина Губар, суддя апеляційного суду Чернігівської області.

Юрій Момот назвав образою і наклепом оці звинувачення.

«Прийшли з однією метою – знищити підприємство, здати все обладнання в металобрухт, розпродати всі ліквідні активи підприємства та нагріти на цьому свої руки», — Валентина Губар, суддя апеляційного суду Чернігівської області.

Захищати свою честь і гідність в апеляції позивач не прийшов.

«Момот. Повернулася. Він належним чином ознайомлений. Можемо без нього слухати», — Валентина Губар, суддя апеляційного суду Чернігівської області.

Але це не завадило вже апеляційному суду, адже ще цього Деснянський суд виніс своє рішення, знову відхилити його позов. Мовляв, люди виражали свою думку, а публічним лист із звинуваченнями став на зборах, проведених за згоди Момота. У листі не тільки колишні звільнені звинувачують останнього не тільки у звільненнях.

«В особистому спілкуванні з Юрієм Момотом я мав негативну практику. З першого дня, як ми з ним зустрілися, розмова була дуже агресивною», — Сергій Пекельний, директор навчально-курсового комбінату ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

«Їх два напрями – відновити один верстат і відремонтувати будівлю та здавати її в оренду. Хіба для цього воно створено було?», — Павло Скобін, екс-керівник комерційного відділу  ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Сам директор «Чернігівнафтогазгеологія» всі закиди відкидає і готовий їх спростовувати, оперуючи документами. Але оскільки бачити і дискутувати з опонентами не бажає, звинувачення та відповіді звучать відокремлено.

«Директор висловив таку думку, що китайці оновлюватимуть нам обладнання, а наше не є конкурентоспроможним. Про обладнання я сказав так: на такому обладнанні, як у нас, працюють 75-90% України», — Станіслав Кравченко, екс-головний технолог ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

«Ми на сьогодні ніяк не можемо бути включені в тендер через те, що наше обладнання не відповідає тим критеріям», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

«За період роботи керівника підприємства було втрачено право на виконання робіт із підвищеною небезпекою, що передбачає виконання всіх робіт по підприємству», — Владислав Малиш, екс-заступник директора ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

«У зв’язку з тим, що в 2014 році був нещасний випадок на підприємстві, автоматично цей договір не був продовжений. Тому, починаючи з листопада 2017 року, займаємось цим питанням. Думаю, десь у березні буде поновлено такий дозвіл», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

У справі зі звільненням Владислава Малиша «Чернігівнафтогазгеологія» втрачає чималенькі кошти, окрім компенсації, оплатити яку зобов’язав суд. Додалися ще й претензії виконавчої служби.

«Винесла постанову зі штрафом 15 тисяч 300 гривень на підприємство. За невиконання рішення Деснянського районного суду про моє поновлення», — Владислав Малиш, екс-заступник директора ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Щоправда, ці штрафи і виплати ще можна оспорювати. До речі, цікаво в ситуаціями зі скороченнями поводився профспілковий рух, який від початку створювався для захисту прав трудящих. Тепер же вони, в особі керівника профспілки підприємства Юрія Овчиннікова, без проблем звільнення погодили і коментувати своє рішення не захотіли.

«Профспілковий комітет надав згоду на звільнення заступника директора», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

«Без коментарів, будь ласка», — Юрій Овчинніков, голова профспілки ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Але найсумніше у всій цій історії це те, що стержневий гігант нафтогазовидобутку перетворився на простого орендодавця.

«Підприємство навіщо потрібне? – Яка користь від нього державі чи кому-небудь? – Воно на сьогодні присутнє. Присутні люди. Я не можу людей звільнити з роботи, бо воно не потрібно. – Воно щось заробляє? – Так. На оренді тих активів, які в нього є», — Юрій Момот, керівник ДП НАК «Надра України» «Чернігівнафтогазгеологія».

Сьогодні щодо підприємства прокуратура проводить досудове розслідування, а аудиторська служба – аудит, за результатами якого може бути проведена перевірка. До того ж ображені обіцяють писати заяву в НАБУ. Очевидно, що перипетії ще не закінчились. Головне, щоб «Чернігівнафтогазгеологія» не зникло з економічної мапи і дочекалось фіналу цієї історії.

Ще статті по темі

14 коментарів

  1. Такое предприятие развалить,придурки!

  2. В его понятия нет работать с людьми. Он даже не знает чем должно заниматься предприятие. Эта гнида только ворует. Гнать этого мерзавца надо. Правильно делает коллектив что трубит во все инстанции, результат будет.

  3. Вставил бараненко этого придурка.

    1. А у них с кадровечкой метода такая. Уже не одного директора подставили. Мрачное болото.

  4. Момот случайный человек на предприятии ни опыта ни образование. У него одна задача наворовать себе и тем кто его рекомендовал. Привлечь к суду его за невыполнение решений суда и другие делишки. Пусть прокуратура проверить выполнение коллективного договора, сразу будут штрафы на момота и профсоюзного деятеля.

    1. профсоюзный деятель вообще удивил не на шутку — ни защиты в пользу членов профсоюза, ни комментариев не дает, зато жопа теплая у ЮрийДмитрича) До поры до времени конечно же. Пора расформировывать профсоюз — этот атавизм советских времен коммунистической партии, от них теперь пользы никакой. Дали согласие на сокращения работников, вместо того, чтобы бороться за их права. Пусть членские взносы возвращают 🙂

  5. За столом одни пенсионеры, а молодёжь поувольнял. Явно не поднимать предприятие пришёл …

  6. Ну и прославился. Беда работникам с таким горе-руководителем. Наказывать таких надо и гнать с руководящих должностей.

  7. Как заорали анонимы? Видать знатное корыто было!

    1. …. ответил анонимам Аноним — Геолог …

    2. Як би ти був гелогом, то знав би, що корито давно порожнэ, а люди не п1дписуються бо бояться бути зв1льними, як т1, що судяться. Дюдям щкода такого п1дприэмсьва.

  8. Судя по роже этого директора, до сих пор хлебает

  9. В 2016 г у предприятия был инвестор и реальные перспективы успешной работы. Но как раз в этот момент НАК объявляет конкус на должность директора ЧНГГ, а ,,побеждает,, человек никогда не работавший в геологии (Момот). И все перспективы рухнули. Возникает вопрос, кому это было выгодно. А сегодня правители обратились к народу, чтобы уменьшили потребление газа. Где логика??? Все похоже на умышленное вредительство.

Back to top button