Суспільство (відео)

Мандариновий бум: у лабораторії розповіли про якість цитрусових і нітрати (Відео)

Мандариновий сезон у Чернігові – в розпалі. Поступово на ринках вони стають товаром номер один. Адже наближається Новий Рік, який в українців традиційно асоціюється з цим тропічним продуктом.

«Мандарини – це Новий рік. Пов’язані з Новим роком».

«Із Новим роком». 

«Ну, мандарини – це Новий рік завжди».

Цей заморський цитрус, як і все інше, перевіряють на якість. Фахівці ветеринарно-санітарної експертизи запевняють: нарікань на мандарини не було. У сезон, що триває з середини листопада і до кінця зими, ці фрукти надходять якісні та смачні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алерголог про мандарини: чого в них більше – користі чи шкоди

«Уся продукція, яку продають на ринку, підлягає обов’язковій ветеринарно-санітарній експертизі. Зокрема й мандарин. Зараз вони переважно надходять із Грузії і Туреччини», — розповідає Юлія Марченко, завідувач ЛВСЕ №1 на ринку «Центральний».

Оцінюють переважно зовнішній вигляд.

«Здебільшого органолептична оцінка, щоб не було пошкоджень, гнилі і в деяких випадках на нітрати», — говорить Юлія Марченко, завідувач ЛВСЕ  №1 на ринку «Центральний».

Нітрати в мандаринах трапляються вкрай рідко. Тому перевіряють нечасто. Відхилень від норм не знаходять. Продавці за прилавками також розхвалюють свій товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємось до Нового року: як вибрати солодкі мандарини

«Мандарини переважно з Туреччини. Ізмір. Грузія. Якісний мандарин. Солодкий. Хороший», — відзначає Анастасія, приватний підприємець.

«Нам привозять з Ізміру. Солодкі, без кісточок. Чистяться добре. Якість хороша. Ароматні», — розповідає приватний підприємець.

«Мандарини з Грузії. Стиглі. Смачні. Перший врожай», — зауважує Максим Аскерович, приватний підприємець.

Мандаринів як на торгівельних точках на ринках, так і в магазинах удосталь. Тому цей рік не стане винятком, і смачний тропічний фрукт традиційно буде окрасою новорічних столів чернігівців.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button