Суспільство (відео)

Шкільна бідність: у Чернігівській області дітей навчають у двокімнатній майстерні (Відео)

Через бюрократичні процедури газові служби не підключають до опалення школу у селі Покошичі Коропського району.

Учні Покошицької школи опинилися без приміщення для навчання. Посеред навчального року дітей перевели в кімнату шкільної майстерні, яке розділили на два класи звичайною шторою.

Все тому, що газові служби відмовилися постачати тепло школі. Директорка освітнього закладу Наталія Сліпкань, говорить, що це стало несподіванкою. Їй пояснили: у документацію щодо газопостачання школи треба внести зміни, але ці папери загубилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові біля школи № 19 облаштовують підвищений пішохідний перехід (Фото)

У газовій службі говорять, що газопостачання на школу встановлено ще 20 років тому. Технічні вимоги за цей час змінилися, тож для їх виконання необхідно внести зміни до документації, яку, нібито, віддали в освітній заклад. Втім директорка говорить, що й в очі не бачила паперів.

У районні раді кажуть, що вже придумали, як вирішити проблему – планують возити автобусами дітей до школи у сусідньому селі. Втім, на це потрібні кошти для закупівлі пального, що не передбачено бюджетом.

Поки ж уроки вчителі вимушені проводити у майстерні. Гріються діти і педагоги дровами, які спалюють у грубі прямо у «класі».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сюжет ТСН

Ще статті по темі

Back to top button