Суспільство (відео)

Прибутки від парковки, нова дорога на ЗАЗі та збільшення кількості хворих на коронавірус: чергова нарада в міській раді (Відео)

Чергова нарада в міській раді розпочалася з «розбору польотів». Сюди завітала депутат міськради Марина Рейко. Вона вкотре порушила питання про діяльність КП «Паркування та ринок». За її інформацією, підприємству належить паркова по вулиці Чорновола, 5, де налічується 150 місць для стоянки авто і тільки 30 з них офіційно зареєстровані. Свою позицію депутат неодноразово викладала на власній сторінці у мережі Facebook. Однак керівник самого підприємства зазначає, що парковка належить підприємству лише частково.

«Хто плату бере за паркування? — У нас там є тільки договори, які проплачують люди через розрахунковий рахунок. – А хто там збирає гроші? – Там 3 чи 4 господарі землі. Там є приватний підприємець, далі споруда, я не знаю, хто там, і «Паркування та ринок»,- Микола Гоголь, директор КП «Паркування та ринок» ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зростає кількість хворих на коронавірус

На нараді вирішили докладно вивчити це питання і вже після цього вживати заходів. Далі говорили про коронавірус. Спершу мер вирішив нагадати підлеглим правила носіння масок.

«Я вкотре звертаюсь і до вас як керівників… деякі сидять із носами, яких маски не прикривають. Ви безсмертні. Це вас може не стосуватися»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Згадали і про посилення заходів карантинної безпеки, дотримання яких контролюватимуть підрозділи міської ради. Адже хоч наразі Чернігівщина в «жовтій» зоні, однак захворюваність на ковід-19 в обласному центрі зростає.

«Відзначається зростання середньодобової кількості хворих, також наповненість ліжок стаціонарних. В останній тиждень спостерігається накопичення хворих, які перебувають на госпіталізації в ковідних стаціонарах. 159 осіб перебувають станом на 01.03. Тиждень тому це було 124 особи. Загалом по Україні відбувається поширення захворюваності. Іде з західних областей і переміщується до центральних»,- Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Ольга Малець повідомила, що наразі активно триває процес щеплення медиків, які працюють у ковідних відділеннях. Уже вакциновано 199 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У районі ЗАЗу облаштують пішохідний перехід

«Щеплення відбувається каскадним методом, тобто розширюються цільові групи, що залучаються до вакцинації»,- Ольга Малець, заступник начальника управління охорони здоров´я ЧМР.

Говорили і про благоустрій. Зокрема облаштування «кишень» на проїжджих частинах і пішохідних переходів. Зокрема, на Кільцевій, 2. Проєкт реалізовуватиметься спільно з облдержадміністрацією.

«Це ми спільно зробимо цю ділянку транспорту по Кільцевій на поворот на Олександрівку та виїзд через Малиновського на Новгород-Сіверський»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Окрім цього, під час наради обговорили сплату податків підприємцями, імовірність повеней у Чернігові та інші питання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button