Суспільство (відео)

Приховують документи та не пускають перевірку: лісгосп на Чернігівщині ховається від правоохоронців (Відео)

Після того, як у Городянському райагролісгоспі СБУ викрила «діяльність» із реалізації необлікованої деревини, по всіх дочірніх підприємствах «Чернігівоблагролісу» почалися перевірки. Однак надавати органам інформацію про свою діяльність готові не всі. Наприклад, «Козелець-райагролісгосп». Сюди перевірку одного разу вже не пустили. Тепер у ситуацію втрутилися народні депутати та депутати обласної ради. Однак керівник знову не захотів нікого пускати на підприємство, пославшись на карантин.

«Доводжу до вашого відома, що в нас зараз люди працюють дистанційно».

До того ж він зазначив, що лист-запит від правоохоронних органів складений нібито неправильно.

«Я подивився номер кримінального провадження, він не змінився»,- Олександр Луцюк, директор КП «Козелець-райагролісгосп».

«Кримінальне провадження може бути відкрите в 2019 році, воно не припинене, не зупинене. За ним проводяться слідчі дії. І воно може бути хоч і з 2018 року»,- Олександр Демиденко, депутат Чернігівської обласної ради («НАШ КРАЙ»).

Утім, після тривалих дискусій на ґанку підприємства керівник все одно стояв на своєму.

«В цьому випадку я не вбачаю можливості у зв’язку з карантинними заходами… по-перше, у зв’язку з першим листом, який був із помилками, у зв’язку з другим листом, який ми ще не вивчили… надавати вам будь-яку документацію в законний спосіб. – Тобто ви відмовляєтеся? – Я надав відповідь»,- Олександр Луцюк, директор КП «Козелець-райагролісгосп».

Зрештою терпець депутатів і органів перевірки увірвався. Вони все ж зайшли до будівлі, сподіваючись побачити необхідні документи в бухгалтерії, яка, за словами керівника, працює дистанційно. Та виявилося, що одна зі співробітниць усе ж таки на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівському судді, якого затримали на хабарі, повідомлено про підозру

«Якщо ви не даєте нам документів, то давайте ми самі на запит обласного депутата зараз напишемо й отримаємо тут документацію для перегляду. Ми не будемо робити ні знімків, нічого. Ми просто відфіксуємо, що така документація є»,- Борис Приходько, народний депутат України.

«Це підприємство є комунальною власністю і підпорядковане обласній раді. Ми як депутати представляємо інтереси людей, громади, селищ, сіл.. І ви на даний момент є підприємством цих людей. Тому зараз я хочу, щоб ви надали перелік документів, які є в запиті народного депутата України»,- Іван Дементов, депутат Чернігівської обласної ради.

Та показувати документи для перевірки ніхто не поспішав.

«Бухгалтер у нас працює дистанційно. Зараз ви почали працювати з людиною, яка допомагає бухгалтеру працювати дистанційно»,- Олександр Луцюк, директор КП «Козелець-райагролісгосп».

«Я до головного бухгалтера теж жодного стосунку не маю. – Тобто якщо ми візьмемо ваші функціональні обов’язки, то там не побачимо жодного стосунку до головного бухгалтера? Можна функціональні обов’язки?»,- Олександр Луцюк, директор КП «Козелець-райагролісгосп»

Їх також ніхто не надав. Потрібних документів не показав і юрист. А сам керівник зазначив, що для надання відповіді на депутатський запит йому потрібно три дні. Тоді обласні депутати висловили усне звернення, в якому перерахували всі документи, які хотіли б побачити. Від балансових до тих, на підставі яких здійснюється діяльність цього підприємства.

«Якщо ця інформація знаходиться в головного бухгалтера, то викличте її, ми маємо час, ми почекаємо. Хай вона надасть для огляду двом обласним депутатам ці документи»,- Борис Приходько, народний депутат України.

«Той перелік документів потребує наявності на місці десь десяти, а то й більше спеціалістів»,- Борис Приходько, народний депутат України.

«Просто надайте документи, покажіть, що вони є в наявності. Беріть на себе повноваження, вони у вас є. Згідно з чинним законодавством, ви можете показати, що ці документи є, а не вони готуються десь на стороні»,- Сергій Гривко, народний депутат України.

Та цього знову ніхто не зробив.

«Тут є і об’єктивні причини, і суб’єктивні. Із 20 людей, які працюють у цьому приміщенні, наразі тут було всього чотири особи. Деякі документи зберігаються в сейфі, згідно з чинним законодавством. Тому немає можливості їх оглянути. А об’єктивно не було бажання допускати до цих документів. Тобто всі наші заяви та запити були прийняті, буде відповідь у встановлений законом термін»,- Борис Приходько, народний депутат України.

«На мою думку, відбувається просто затягування часу і ненадання документів, щоб не показати тих можливих правопорушень, які тут є. Тут був провідний бухгалтер, був юрист. Вони могли хоча б надати для ознайомлення, щоб була фіксація чесної, відкритої, прозорої роботи… підприємства, особливо комунальної власності, які займаються лісами, за моїми оцінками, втрати понад 100-200 млн для області. У нас дефіцит бюджету, уповільнюється процес розвитку»,- Сергій Гривко, народний депутат України.

Надалі це питання вивчатимуть у юридичній площині. До того ж фахівці зазначають, що на ділянках лісу, якими завідує «Козелець-райагролісгосп», імовірно, здійснюється самовільна рубка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Депутати, а поводяться як рейдери! Не говорити, не поводитись! Сором, не згадуйте людей! Вас ніхто не обирав! Самі собі накупували мандатів! зібралась шайка-лейка з цим продажним каналом зі своїми бездарями та й транслюють людям єресь! Коли вже закриєтесь і не будете засмічувати ефір?

Back to top button