Суспільство (відео)

«Прихватизація» комунальних аптек: на межі зриву відстоювання власності громади (Відео)

На межі зриву сьогодні опинилися питання, що перебувають у віданні управління комунального майна. Профільна комісія не відбулася.

«На жаль, засідання сьогодні не відбулося, бо немає кворуму. У нас восьмеро членів комісії, а прибули тільки четверо», — Анатолій Мельник, голова комісії комунального майна.

Перенесена на 3 квітня, в переддень сесії. Якщо й тоді не відбудеться, це призведе до низки наслідків.

«Тягне те, що частина питань не буде винесена на сесію, чи якщо будуть виноситись, то від імені депутатів або безпосередньо від керівництва обласної ради», — Анатолій Мельник, голова комісії комунального майна.

Нагадаємо, сьогодні управління комунального майна Чернігівської облради перебуває в центрі скандалу через передачу ними комунального закладу «Ліки України» в оренду приватним структурам.

«Завжди складається чомусь так, що найважливіші питання чомусь належить до управління комунального майна», — Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

«Буде інформація прокурора, і депутати захочуть почути, як просуваються справи. Стосовно управління комунального майна і передачі начебто трудовому колективу «Ліки України», — Арсен Дідур, заступник голови Чернігівської обласної ради.

Крім комунальних перипетій, важливими будуть питання про розподіл «екологічної» субвенції. Саме сьогодні на комісіях депутати визначали, скільки і куди піде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати облради наголошують на незаконній оренді КП «Ліки України»

«Виділена субвенція з державного бюджету на місцеве самоврядування за екологічною проблематикою. Перелік видатків хвилює всіх депутатів», — Арсен Дідур, заступник голови Чернігівської обласної ради.

«Зараз депутати практично визначають ці об’єкти – райони, громади, куди будуть спрямовані кошти», — Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Традиційно на сесії розглядатимуть кадрові питання. Загалом сьогодні узгоджували сесійні баталії 10 постійних комісій, якість роботи яких і визначить, чи відбуватиметься чергова сесія в конструктивному руслі.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button