Суспільство (відео)

Приватизація гуртожитку медиків у Чернігові: право в нескінченності (Відео)

У далекому 1984 році медсестра дитячої обласної поліклініки Олена Луцко отримала кімнату в гуртожитку для медиків у Чернігові. Відтоді все її життя, а це понад 30 років, було пов’язано з цим гуртожитком. Тут вона народила і виростила сина, пішла на пенсію. Але останні три роки за ці квадратні метри, які закон дозволяє приватизувати, їй доводиться влаштовувати справжні війни з бюрократичною системою.

«Дали відповідь, що в обласній раді немає органів приватизації, звертайтесь до суду. Я спілкувалась з Буніним і він мені просто в кабінеті сказав: «Наше завдання – поганяти вас по судах, щоб у вас закінчились і гроші і нерви». І в мене вже таке враження, що я борюся не з головним лікарем, а з системою», —мешканка гуртожитку КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Олена Луцко.

Фактичний власник гуртожитку – Фонд комунального майна Чернігівської обласної ради в особі його керівника Андрія Буніна – вважає, що, не зважаючи на закон, який дозволяє мешканцям приватизувати свої кімнати, якщо вони там жили більше 5 років, приватизація кімнат у цьому гуртожитку можлива тільки після рішення обласної ради.

«Я вважаю, що в такому випадку без рішення обласної ради в цьому гуртожитку приватизовувати кімнати не мають права, але оскільки в людей інша думка, то ми й знаходимося в суді», — начальник Управління комунального майна Чернігівської обласної ради Андрій Бунін.

Позиція ж головного розпорядника гуртожитку обласної дитячої поліклініки, що не стає на бік тих, хто хоче приватизувати житло, зводиться до того, що гуртожиток їм потрібен, аби забезпечити житлом молоді кадри медичної галузі області.

«Зацікавлені в приватизації люди, у яких, по суті, однокімнатна квартира. Кімната, душ і кухня. 2.34 – 2.46  Якщо вас цікавить, чи потрібен цей гуртожиток для лікарні, я кажу – вкрай необхідний», — головний лікар КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Олександр Карета.

У випадку з Оленою Луцко чиновники і суд знаходять ще одну зачіпку для унеможливлення привласнення кімнати. По-перше, суд вимагає ордер на кімнату, хоча в час заселення віддавали тільки направлення. По-друге – через зміну нумерації адреси і квартир, представники закону хочуть довести, що Луцко у своїй кімнаті проживала не близько 20 років, а менше п’яти, хоча сила-силенна свідків стверджує протилежне.

«Фактично вона проживає в цій квартирі, просто назвали цю 23-тю 21-ю, але від цього суть не міняється. А на документацію вона самостійно вона не може вплинути», — приватний адвокат Костянтин Серкін.

«Скільки років вона живе в цій кімнаті? Років 15. Ордери не видавали. Тоді це було як направлення. А зараз ордер називається. Воно все дійсно, все правильно», — черговий паспортист, 1985 – 2012 рр. завідувач гуртожитку медичних працівників КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Тамара Дерев’янко.

«Вона вже давно проживає в цій кімнаті. Я вже працюю 16 років і знаю, що вона проживала в цій кімнаті. Але змінена була адреса», — завідувач гуртожитку медичних працівників КЛПЗ «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Світлана Власенко.

Щоб прийняти рішення по питанню Луцко, суд триває вже більше 10 місяців і це ще не кінець. На сьогодні, крім неї, пакет на приватизацію кімнат до обласної ради подали ще дві особи. Вони чекають на відповідь. Яке рішення приймуть чиновники та Феміда і чи будуть вони на боці мешканців гуртожитку, ми дізнаємось згодом.

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Очень хочется задать вопрос главному врачу , если он утверждает что общежитие имеет очень большое значение для обеспечения сферы здравоохранения молодыми специалистами, на каком основании он без видимых на то причин, он увольняет специалистов, имеющих большой стаж роботы в подведомственном ему учреждении.

  2. Хотелось бы знать, почему это общежитие стало таким жизненно необходимыми для молодых специалистов, только после обращения Луцко в суд на право приватизации.До этого многим молодым специалистам было отказано во вселении в общежитие в то время когда половина комнат была пустая.

  3. Толпа была, да только ее запугали. Не испугались этой бюрократической машины только 3 человека. К остальным Карета и его команда нашли «подход».

  4. Возможно у этих жирномордых свои планы на этот дом и все давно уже распланировано, так что вот и не хотят отдавать свою долю) Харю он какую разожрали и все им мало!

  5. Не сдавайтесь! На Вашей стороне правда!!! Жаль, что люди у нас на последнем месте и то, что человек работал на благо нашей страны более 30 лет уже, к сожалению, не ценится. В Вашей ситуации важно не опускать руки и обращаться не только в суды, но и максимально осветить Вашу ситуацию в СМИ (звоните также в киевские СМИ). А также еще можно написать депутатам и обязательно с копией письма в СМИ. Мы Вас поддерживаем !!!!

Back to top button