Суспільство (відео)

Як Чернігів боротиметься з безробіттям (Відео)

Чернігів посідає шосте місце з безробіття в Україні. В області майже 12 із половиною тисяч безробітних, які намагаються працевлаштуватися.

На сьогодні нараховується 390 вакансій, які пропонує безробітним Чернігівський центр зайнятості. Це працівники торгівлі та побуту, кухарі, бармени, офіціанти, але найпопулярніші серед них – швачка та водії автотранспортних засобів. В установі наголошують, що рівень безробіття знижується.

— Якщо на 1 січня було 2 804 особи, то хочу зазначити, що минулого року було більше на 750 осіб. А на сьогодні 2 820 осіб, — Серб Світлана, заступник директора Чернігівського міського центру зайнятості.

Але проблема безробіття залишається для Чернігівщини все-таки актуальною, і ці питання обговорювали на засіданні круглого столу з роботодавцями та соціальними партнерами.

— Друга проблема – міграційні процеси. Останній рік мобільна молода робоча сила виїздить за кордон, до Європи, Польщі, Литви. Третя проблема – дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку праці, – Лідія Падалка, директор Чернігівського обласного центру зайнятості.

Проблеми на засіданні намагаються вирішити, але люди все одно в пошуках роботи, більшість чернігівців виїжджає за кордон, щоб поліпшити свій фінансовий стан.

Мінімальну заробітну плату збільшили, та водночас почалися скорочення на державних підприємствах.

Таким прикладом є Михайло, який не так давно став на облік у Чернігівський центр зайнятості.

— Працював у держструктурі. Складно, але поки що нічого не знайшов. Це тільки через знайомих. Якщо взяти моє попереднє місце роботи, то знову ж таки через знайомого, – Михайло, безробітний.

На сьогодні центр зайнятості реформується, застосовує нові технології підбору кадрів і пошуку роботи, поширюється інтернет-база з відеорезюме безробітних.

Ще статті по темі

Back to top button