Суспільство (відео)

Радикали Гайдукевич і Примаков приховали засекречені телефонні розмови корупційного «договорняка» (Відео)

11-те судове засідання від початку цього року: менські чиновники – депутат райради Валерій Гадуйкевич і голова громади Геннадій Примаков, яких підозрюють у корупції, – все ще не дочекалися вироку суду. Останнім часом засідання часто відкладали через хворобу одного з обвинувачених – Гайдукевича.

«Як ви почуваєтеся…»

На суд цього разу зібралися всі учасники процесу. Таке буває рідко. Обидва підозрювані в залі суду поводились надто зухвало і вдавалися до погроз присутнім журналістам.

«Я взагалі з вами спілкуватися не буду, ясно?», — обурюється обвинувачений Геннадій Примаков.

«Ти можеш рот закрити на 5 хвилин, бо я його тобі закрию зараз на віки. Це погроза? Це просто попередження», — говорить обвинувачений Валерій Гайдукевич.

Кримінальна історія у цій справі тягнеться ще з липня 2016 року. Валерія Гайдукевича і Геннадія Примакова обвинувачують в отриманні неправомірної вигоди в сумі 1 000 доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки в центрі Мени особі, яка проживає зовсім в іншій області. До матеріалів кримінальної справи суд долучив уже 4 томи доказів причетності обох чиновників до корупції. І після цієї стадії адвокат просить продовжити розгляд справи без журналістів.

«Буде клопотання про проведення подальшої частини засідання в закритому режимі», — зазначає адвокат Олексій Кінебас.

 У рамках розслідування кримінального провадження стосовно обох підозрюваних проводилися негласні слідчі розшукові дії, пояснює суду прокурор Дмитро Розенко. А саме відео- та аудіоконтроль, інформацію знімали з транспортних засобів, слухали й мобільні телефони обох підозрюваних. Прокуратура має записи телефонних розмов, у яких засвітилися й інші, ще не відомі фігуранти справи. Ось тому, аби ця інформація не розсекретилася на всю Чернігівщину, обвинувачувані просять суд видалити журналістів, пояснюючи, що телефонні розмови начебто містять інформацію про особисте життя.

«Ваша честь, заперечую, прослухавши кілька разів дані розмови, можу відповідально сказати, що там відомостей про особисте життя немає, по-друге, Ваша честь, на мою думку, це клопотання спрямоване на перешкоджання встановлення істини в кримінальному провадженні», — наголошує прокурор Дмитро Розенко.

Рішення судді Менського суду Андрія Слісаря було передбачуваним – він попросив журналістів покинути судову залу на той час, поки суд досліджуватиме оті цінні аудіо- та відеодокази.

«Ухвала оскарженню не підлягає».

Після дослідження секретних аудіоматеріалів, які обидва обвинувачені обіцяють згодом оприлюднити, суд розпочне слухати свідків. Їх близько 30.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Невірну інформацію надаєте пані Яна Титенок. Не депутат районної ради, а депутат міської ради. Це дуже велика різниця.

  2. У матеріалах кримінальної справи Валерій Гайдукевич значиться як депутат районної ради, бо та той час, коли велося слідство, він був саме на цій посаді. А тому у сюжеті усе правильно. До міської ради його було обрано нещодавно

  3. Це коли зачитують справу . А ви викладаєте інформацію на сьогодняшній день. Горе кореспонденти. Розвелось вас більше ніж селян в полі. І всі хочуть на дурняк заробити бабло. Пишуть з помиками. а особливо Яна Титенок.

Back to top button