Суспільство (відео)

Рак і жіночі гормони дарує чоловікам пиво (Відео)

Пиво – один із найвживаніших алкогольних напоїв. Третій за популярністю, незалежно від градусів, – іде після води та чаю. В Україні незмінний атрибут найпопулярнішого виду спорту – футболу. Що ж це таке насправді – пиво сьогодення, – ЧЕline поцікавився в чернігівських лікарів.

«Воно особливо діє на статеву систему. Тому що в складі пива є фітоестрогени, які більше характерні для жіночого організму», — Сергій Панькін, лікар-гастроентеролог, сімейний лікар.

Естрогени збільшуються, тестостерон зменшується, через це може змінюватись тембр голосу, збільшуватись молочні залози, виникати безпліддя. Не найкраща асоціація зі спортом і здоровим способом життя, але й це ще не все.

«Може бути таке поняття, як чоловіче безпліддя. Також негативно впливає на шлунково-кишковий тракт. У разі зловживання пивом існує зв’язок із розвитком онкологічних процесів. Зокрема, в товстому кишечнику. І одним із доведених є розвиток раку прямої кишки», — Сергій Панькін, лікар-гастроентеролог, сімейний лікар.

Оскільки Чернігівщина – батьківщина однойменного пива, поцікавились, наскільки цей напій користується тут популярністю.

— Ніколи не вживаю.

— Ну буває, вживаю. Десь один раз на тиждень. Не часто.

— Ні, взагалі не п’ю. Зараз пива натурального немає. Зараз хімія, порошок, зараз його взагалі не можна пити.

— Ні, не вживаю. Тому що пиво – це такий самий алкоголь, як і горілка, як і вино.

— Взагалі не вживаю. Тому що зараз одна муть. Не пиво.

Загалом, крім шкоди здоров’ю, місцеві активісти зазначають, що пиво, як будь-який алкоголь, є причиною порушень правопорядку.

«На жаль, наша молодь вважає, що пиво – це не алкоголь. Це легкий напій, який додає їм куражу та веселощів. Насправді ж замість цього воно штовхає молодь на вчинки, яких вони ніколи не зробили б у тверезому вигляді», — Наталія Гринь, громадський активіст.

Сьогодні частина громадськості активно намагається боротись, зокрема, проти нічної торгівлі алкоголем, реклами пива тощо, проте протистояти значним фінансам, що надходять від продажу хмільного, дуже складно. І вибір – «пити» чи «не пити» – залежить від свідомості кожного.

Журналіст Олег Дешура

 Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button