Суспільство (відео)

«Разом нас багато – нас не подолати»: на Ремзаводі муніципальні силовики готують «рейдерське захоплення» (Відео)

Сьогодні невідомі у формі силових структур укотре нагрянули «в гості» до дрібних підприємців, які мають бізнес у торговельному містечку на Ремзаводі.

«Вийдіть, будь ласка, з магазину. – А можете назватися, хто ви?»,- невідомий перевіряльник.

«Я не даю коментарів. Я не уповноважений давати коментарі. А можете назватися? – Не можу»,- невідомий перевіряльник.

«Можете назватися? – Ні. Яку ви структуру представляєте? – Ні»,- невідомий перевіряльник.

«Мені як правнику, як юристу, як адвокату взагалі не зрозуміло, що відбувається. Незрозуміла комісія, без відповідних повноважень, без відповідних документів, на запитання не відповідають»,- Наталія Блохіна, адвокат.

Присутні на цих «каральних» заходах представники муніципалітету (вони і показали, звідки ноги ростуть) намагалися робити все інкогніто, без пояснень, у кращих традиціях спецоперацій, яких відтепер не цураються перші особи Чернігівської міської влади стосовно неугодних їм підприємців.

«Офіційний запит, офіційна відповідь. – А зараз скажете? – Зараз не скажу. А навіщо воно треба?»,- Олександр Атрощенко, заступник чернігівського міського голови.

«Чекайте, я з вами поговорю»,- Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта» ЧМР.

Вивіска дій чернігівських чиновників аналогічна лозунгам державних мужів всіх часів і народів.

«Все має бути в межах законодавства нашого»,- Олександр Атрощенко, заступник чернігівського міського голови.

За словами підприємців, такого безладу й анархії вони не бачили давно. 90-ті повертаються.

«Вони вже вдруге до нас прийшли.  Вони були в суботу. Усі обурені. Не показують жодних документів. Прийшли без масок. З таким напором на нас. – Що вони хочуть? – Кажуть, що не можна торгувати»,- Яна, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Приходити і заявляти, що ми торгуємо у невстановленому місті, – це якось зовсім не розумію. – Скільки часу ви тут торгуєте? – Від самого відкриття. Із жовтня 2013 року»,- Наталія, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Чернігівщини, який намагався зґвалтувати 7-річного хлопчика, засуджено до 10 років ув’язнення

«На людей такий тиск чиниться, що взагалі»,- Тетяна, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Заходили до підприємців. Накидалися на них навіть із погрозами. Це було в суботу, 4 вересня. У неділю. Вже 5-го вересня вони були спокійніші, бо зрозуміли, що вони роблять не за законом. Має бути якийсь наказ, розпорядження. Нічого не показували»,- Валентин, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Не звикли, щоб нас так сильно тривожили. – А часто вас перевіряють? – У суботу, неділю були. – А хто вони? – Ой, їх так багато, що важко щось сказати»,- Світлана Миколаївна, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

Лякливі перевіряльники до мережевих всеукраїнських брендових магазинів заходити бояться. «Нападали» на дрібний чернігівський бізнес.

«Тут працює багато магазинів мережевих. «Єва», аптеки, «АТБ». Чому до них не ідуть? А йдуть до малих підприємців. Туди не йдуть, бо там одразу оскаржать їхні протоколи. Ідуть до малих підприємців, їх залякують»,- Валентин, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

Ще більше дивувало те, що підприємцям буцімто натякали – працювати будете, але з іншим власником.

«Мені здається, що хтось зацікавлений у цьому. Тому що безпідставні ці перевірки. Ми ж відкрилися не вчора. Працюємо вже стільки років»,- Тетяна, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Мені було сказано: ви не переживайте, далі ви переукладете договір оренди і далі працюватимете. – Із ким? – Із ким – не уточнювали»,- Юля, працює в торговельному містечку на Ремзаводі.

«Те, що вони підприємцям пишуть у цих актах чи протоколах – це одна справа. А те, що кажуть – це інша справа. У протоколах вони нічого такого не пишуть, бо розуміють, що все це «липа». А за кадром кажуть, що прийде новий власник і у вас тоді проблем не буде. Який новий власник? Хто це вирішив? Чи це Атрошенко вирішив, що там буде новий власник? Я не є слідчим. Але одразу напрошується. Це рейдерство. Просто рейдерство. Я багато чув, що наш мер Чернігова є серійним рейдером. А от зараз я переконуюся, що, може, так воно і є»,- Сергій Кнуренко, підприємець.

«Сам постав перед цим, коли в 2005-му рейдер Атрошенко Владислав Анатолійович намагався в мене особисто забрати нерухомість у центрі міста»,- Сергій Кнуренко, підприємець.

Тому й імунітет до, як називає підприємець, рейдерських атак, у чернігівського бізнесу вже є. Набіги на Ремзаводі сприймають із гумором і кажуть, що вони додають торгівлі свого колориту. Можливо, перевіряльники щось і куплять, адже на «Ремзаводі» багато якісних товарів від чернігівських виробників.

*Позиція

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button