Суспільство (відео)

Регулярні тести для невакцинованих і початок опалювального сезону: нарада в муніципалітеті (Відео)

Чернігівці почали тяжче хворіти на коронавірус. Про це розповів генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2» Владислав Кухар під час наради в мерії.

«Якщо подивитися на порівнювальну таблицю з вереснем-жовтнем минулого року, то можна побачити, що кількість госпіталізованих за попередній період менша, ніж кількість у 2020 році. Але ж кількість госпіталізованих і тих, хто отримує кисневу терапію, вища. Значно тяжчим став перебіг захворювання»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Він зазначив, що зараз у стаціонарі перебувають 174 людини з COVID-19. Одна з них вакцинована і має легкий перебіг хвороби. Загалом більше як 20% дорослих чернігівців щеплені від коронавірусу. У свою чергу мер вирішив перевірити, як вакцинуються його підлеглі. З’ясувалося, що в більшості підприємств і структурних підрозділів міськради щеплено менше половини працівників.

«Будете ходити на роботу через ПЛР-тести. Фесенко, наказ по підприємствах. ПЛР-тести – це недорого, раз на три доби будете робити. Я вас не змушую вакцинуватися абсолютно»,- Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міській раді розповіли, чи будуть осінні канікули в школах

Говорили і про захворюваність на коронавірус серед учнів шкіл. Так, вісім класів у Чернігові пішли на самоізоляцію. У них навчаються 236 дітей.

«На сьогодні тільки восьмеро дітей перебувають із діагнозом COVID-19. Решта дітей – це респіраторні інфекції. – Діти з ковідом якого віку? – Вік різний. Від 6 до 12 років. Перебіг переважно легкий»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Також на нараді повідомили, що від початку тижня вже увімкнено опалення в садочках міста, крім 66-го. Його відвідують 109 дітей. До вирішення ситуації їх розподілять по інших дошкільних навчальних закладах.

«Садочок №66 на вулиці Прохорського, там, де є своя індивідуальна котельня. На вихідних не відбулася процедура закупівлі газу за 30 тис. грн за тисячу кубометрів. Це залишає під питанням запуск опалювального сезону. Раніше листопада договору не буде»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

«Крім дитячого садочка, в нас ще проблема в стоматполіклініці та дитячій поліклініці. Також нема газу. Це питання не врегульоване державою, тому що там ніхто не виходить на торги. Тому що в п’ятницю газ був уже по 38 за куб»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Щодо квартир чернігівців, то опалення тут з´явиться, коли середньодобова температура повітря триматиметься не вище +8 градусів упродовж трьох днів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button