Суспільство (відео)

Реорганізація кардіодиспансеру та вирок медичній бібліотеці: президія «пропустила» на сесію низку важливих питань (Відео)

Президія сесії Чернігівської обласної ради вийшла як ніколи дискусійною. Питань для емоційних дебатів вистачало. Серед найголовніших, зокрема, спершу поговорили про затримку розподілу державної освітньої дотації громадам.

«25% розподілена дотація. Скажіть, по ТГ розподілена дотація…  Як Чернігівська обласна рада займається питанням, якщо у вас згідно з положенням пропозицію дає департамент фінансів»,- Олександр Мисник, депутат Чернігівської обласної ради.

Також депутати розкритикували формулу для розподілу, згідно з якою більшість коштів отримають великі міста, а не віддалені громади, які ледь зводять кінці з кінцями.

«Взяли формулу – кількість учнів у громаді, площа громади. Чому брали площу? Тому що підвіз учнів»,- Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Далі депутати порадили представникам обласної державної адміністрації не забувати про ковід і постійно звітувати про стан готовності медичної галузі.

«Перебуває на щоденному, щогодинному контролі органів державної влади, тому, безумовно, будь-який звіт ми готові підготувати»,- Жанна Шерстюк, заступник голови Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині критична ситуація з районними радами

Наступне питання – про передачу лісів обласної ради громадам, згідно з проєктом рішення, що подаватиметься на розгляд сесії, піде довшим шляхом. Спершу готуватимуть документи, а потім, хтозна-коли, ліси передадуть на місця.

«Реєстратор стверджує, що немає правовстановлюючого документа на землю. На сьогодні ми нею володіємо, але немає ні акта, нічого. Стільки років без законної підстави»,- Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

Серед важливого: невдовзі в області як юридична особа зникне кардіодиспансер. Його реорганізують.

«Чернігівський обласний кардіологічний центр» шляхом приєднання до КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР»,- Олена Дмитренко, голова Чернігівської обласної ради.

За словами депутатів, на якість послуг це не вплине. А от із медичною бібліотекою ситуація гірша. Хоч в проєкті рішення зазначено, що приміщення за нею залишається, проте її перебування там не буде довготривалим.

«До того часу, поки не буде проведена інвентаризація і передача реєстрів, ми не можемо звільнити приміщення. Ну, ми не будемо розтягувати це на невизначений час»,- Жанна Шерстюк, заступниця голови Чернігівської ОДА.

Загалом більшість питань порядку денного на президії було погоджено депутатами Чернігівської обласної ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button