Суспільство (відео)

Б´є, бо хоче телефон: наслідки надмірного потурання дітям (Відео)

Тренер Сергій Петрикей уже багато років працює з дітьми та підлітками. Каже, що у своїй роботі нерідко зустрічається зі складними випадками.

«У нас уже сотні таких випадків, коли батьки приводять дитину і кажуть, що не можуть її контролювати, вона б’ється головою. У нас, у тренерів нашого клубу, це вдається, але потрібен тривалий час і авторитет тренера, коли він цілеспрямовано працює. У кутку деякі діти стоять», — Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

За словами Сергія Петрикея, до такої поведінки призводить неправильне виховання. Тренер категорично проти фізичних покарань. Однак він наголошує, що спілкування з дитиною має бути з позиції авторитету дорослого, а не батьків-друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самооборона для підлітків і як запобігти нападу насильника: поради чернігівського тренера (Відео)

«Це модно стало років 10-15 тому. І ми зараз отримуємо покоління дітлахів 13-15 років без гальм. У них немає моральних авторитетів, вони не бояться вчителів у школі, вони не бояться батьків, вони нікого не бояться. Вони знають свої права більше, ніж обов’язки. Ледь що, дитина каже, що неповнолітня і все. Вони юридично обізнані зі своїми правами, але обов’язків утричі більше», — Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Тренер розповів, що потурання дитячим маніпуляціям найчастіше призводить до значних проблем у старшому віці.

«Я дивлюся ось на поведінку батьків і дітей, коли дитині 5-6 років і вона маніпулює повністю. Ось хочу і все. Якщо відмовляють, то вона в істериці б’ється, мама і тато біжать та роблять усе, що вона каже. Ця дитина росте. Потім телефонує мама і каже, що її синові 15 років, а він б’є нас із бабусею, бо ми не хочемо купити йому останній айфон. А вони не мають можливості», —  Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Бували ситуації, коли батьки просили перевиховати їхню дитину вже в такому віці.

«Кілька разів було таке, що я їздив, намагався спілкуватися в таких ситуаціях. Якщо ця проблема в 15 років вилізла, то це вже на все життя. Тому, коли я бачу, що ось діти – це друзі, їх тільки пестити та плекати, без жодних покарань, я вважаю, що це не зовсім правильно», — Сергій Петрикей, тренер, керівник СК «Рукопашний бій».

Сергій Петрикей наголошує, що починати виховувати свою дитину треба ще з народження.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button