Суспільство (відео)

Російська – друга державна та «Люструвати всіх!»: чернігівці уявили себе законотворцями (Відео)

Прості люди постійно нарікають на владу, мовляв, сидять у Верховній Раді понад чотири сотні депутатів і тільки штани протирають.

ЧЕline запропонував чернігівцям приміряти на себе образ депутата Верховної Ради та спробувати ініціювати суспільно-важливий закон. Одні губилися, інші одразу видавали на-гора наболілі теми.

Запитання:

Якби ви мали можливість написати закон, про що він був би?

— Найболючіше – це нам забороняють розмовляти російською мовою. Це мова Київської Русі, а оце західна, суміш Польщі, Румунії – ми її не розуміємо. У  Швейцарії або Австрії, де 3-4 мовами можна користуватись. Нехай у нас буде і українська, і російська, і татарська.

— Люструвати більшість, певно так, а всіх, хто за ними сумуватиме, теж люструвати.

— Перше – необхідно для багатих людей зробити такий же податок на доходи, як і на будь-якого працюючого українця. Чому українець заробив 2-3 тисячі і платить до 20%, а багатій виплачує лише 5 %. Я не кажу так, як у Франції, 75%, звідки розбігаються багаті,он Депардьє. Але хоча б 20 %, як і всі наші громадяни платять. Тоді й поповниться наша скарбниця. І, звісно, треба покласти край витоку грошей у офшори. Що, не можна на шляху тих грошей, що летять в офшори, встановити сітки? Можна! Я би встановив!.

— Корупція — найголовніше, от саме закон, який би…саджати всіх треба , порушив закон – відповідай, немає значення, депутат ти чи звичайна людина… а як зазвичай виходить: вкрав цукерочку — посадили, а якщо мільйони, мільярди – це безкарно залишається.

— Не знаю, гадки не маю. Ну, пенсіонерам увагу насамперед, трохи підвищити пенсії і взагалі рівень життя трохи.

— Нелегка доля депутата створювати закони – ну, не в понеділок зранку – це точно… Я думаю, що повинні бути території для хатніх тварин і людей,  коли ми в парк виходимо і випускаємо дітей, то дивишся – черевички брудні, треба вимивати йти додому, дитина засмучена.

— Ну, я, певно, ввела б такий закон, щоб собаки не ходили по зелених зонах.

— Якщо ви не вмієте дбати про свою тварину, для вас вона важливіша за дітей, ну, вилучати…

— Це важко сказати, одним законом не відкрутишся, а скільки законів прийнято, які не працюють

— У глухий кут ви загнали зовсім, у нас буква закону зовсім гнила. Певно, закон – захист пенсіонерів, дітей, це найбільш незахищені верстви населення, чесно кажучи, навіть не знаю.

— Покоління має піти, прийти нове. Можливо, тоді щось зміниться. А поки старе покоління голосуватиме за гроші, крупу, подачки, а їх більше, молоді – менше, ось вони й вирішують усе: садять Микитаська, Березенка і все.

— Заробітну плату піднімати, умови дати людям нормальні. Як сказати по-депутатськи, я не знаю. Головне – дати людям жити.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button