Суспільство (відео)

Російський боржник, випиляні дерева та онлайн-трансляція: як проходив виконком (Відео)

Міська влада поки що не може нічого вдіяти з найбільшим боржником земельного податку. Російський Альфа-банк, що володіє майном колишнього промислового гіганта «Хімволокно», заборгував перед міським бюджетом 50 мільйонів гривень. Про це заявив на засіданні виконкому очільник міста Владислав Атрошенко.

Начебто є домовленість про поступове погашення боргів, та мер підозрює російський бізнес у нечесній грі. Тому просить нотаріусів утриматися від підписання документів щодо продажу майна «Хімволокно».

«Альфа-банк робить пропозиції нотаріального посвідчення продажу частини приміщень без землі, без приміщень прошу утриматися від підписання, аби не відповідати потім за вчинення нотаріальних дій і не підігрувати боржникам податків»,міський голова Владислав Атрошенко.

Та наявність великих боржників не заважає проводити в Чернігові масштабні ремонти. Невдовзі почнеться оновлення міського Палацу культури. Ремонт фасаду та будівництво стоянки коштуватимуть місту чималих грошей і вирубки більше півсотні дерев.

Щоправда, голубих ялин не чіпатимуть, запевнив на виконкомі начальник «Зеленбуду» Роман Старіков. А замість спиляних висадять нові.

«Пропонується знести 55 дерев, із яких 36 – самосійки завтовшки 10 сантиметрів. Вони цінності не становлять», — начальник КП «Зеленбуд» Роман Старіков.

Тим часом ремонт приміщення міської ради ще не завершують. Мер зізнався, що планує оновити залу засідань виконкому: пофарбувати стіни, замінити незручний стіл і встановити обладнання для онлайн-трансляцій.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button