Суспільство (відео)

«Розчарування повне»: в Чернігові знесуть «квіткові» ряди на Центральному ринку (Відео)

Торговельна «пам’ятка» Чернігова. Цей ряд уже став справжнім народним символом. На нього орієнтувалися, його знали, бодай один раз, мабуть, кожна родина користувалася його послугами. І от квітковий ряд приберуть.

«Свої теплиці у багатьох тут є, свої парники. Люди роками займаються. І кудись на узбіччя нас відкидати. На ЗАЗі, на околицях десь, там, де немає людей. Просто викидають на узбіччя», — Володимир, має місце в «квітковому» ряду на Центральному ринку.

Людям пропонують безліч варіантів куди перебратися – від соціальних рядів того ж Центрального ринку до «куди хочете».

«Магазин просто зняли. Знайшли місце, оренда… А як люди роблять. Будемо прилаштовуватися до цих умов. А що робити?» — Тамара, має місце в «квітковому» ряду на Центральному ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинський ринок з новим керівником

Деякі квітникарі після майбутніх пертурбацій узагалі не бачать себе в торговельній справі.

«Молоді треба працювати. А я вже на пенсії, я буду відпочивати, я не буду працювати».

Загалом небажання продовжувати для квіткових бутиків договори оренди, що закінчуються 1 квітня, влада пов’язує з реконструкцією торговельного центру «Дитячий світ». Щоб їх модернізували, хотіли і самі квіткарі, проте не таким чином.

«Дах тече, підлога провалюється. Зовнішній вигляд, центр міста, а ганьба. Що ми можемо зробити? Фарбу взяти помазати. Нас обіцяли знести. Ми чекали, чекали і от дочекалися. Знесуть, але нас тут не бачать. У цьому розчарування повне», — Ольга, має місце в «квітковому» ряду на Центральному ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На центральний ринок Чернігова без попередження завітав Максим Степанов з інспекцією

Чернігівці новину про зникнення квіткового ряду сприймають переважно з сумом.

«Взагалі зручно, коли тут квіти. Естетичний вигляд не дуже, і якщо їх приберуть та побудують щось інше, то, на мою думку, хотілося б, щоб тут залишалися квіти».

«Люди тут уже звикли, знають. А так же можна його розмістити, куди їх перенесуть… І тут центр».

«Якось уже звикли тут. А загалом мені вже не до квітів».

Самі ж працівники квіткового ряду в переважній більшості ще сподіваються на те, що влада залишить їм місце під сонцем, тому на запитання «Що з вами буде?» говорять про те, що наразі нічого не зрозуміло.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button