Суспільство (відео)

Садочки та початкова школа в Чернігові виходять із карантину (Відео)

Після «великодніх» свят чернігівську малечу виведуть «у люди». Надтісне єднання мам, тат, бабусь і дідусів зі своїми чадами завершиться.

«Багато батьків просять про це. Це можливість підготуватись до свят і…. Тобто отримати трішки більше свободи»,-  Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Звісно, нехай відкривають. Потрібно, я так вважаю».

«Моя особиста думка як вчителя і як людини, що треба відкривати, але відповідно до тієї ситуації, що складається. А батькам же ж треба якось на роботу ходити. Мені важко сказати. 50 на 50».

«Мабуть, «так». Але зі збереженням заходів, що повинні бути в карантин, і в певні часи. Тому що батькам зараз важко. Так само і школи, першокласники. Батькам зараз важко».

Варіантів для обговорення, коли розпочнуть роботу з дітьми садочки та початкова школа, було два.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдовзі в Чернігові повернуться до навчання початкова школа та старші класи

«Ну, тут може бути два рішення – поговорити з батьками, кому дуже треба, вони можуть привести. Єдине, що повинні розуміти, що холодно. Або ухвалити інше рішення, з 5 числа, після свят»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Не на користь виходу з цього четверга зіграла погода. Занадто холодно було і планується така ж погода найближчими днями. Так, температура охололих приміщень становила б загрозу здоров’ю дітей. Тому ухвалили: відновлять роботу навчальних закладів 5 травня, в середу.

«Відновлення роботи дитячих садочків у звичайному режимі відбудеться з 5 травня, фактично одразу після Великодніх днів. Із цього ж дня плануємо відновити очну роботу початкової школи. Щодо навчання в очному режимі 5 – 11 класів, то все залежатиме, в якій карантинній зоні перебуватиме місто Чернігів, які діятимуть обмеження»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Що стосується 5-11 класів, тут чекаємо, коли Чернігівщину приберуть із «червоної» зони. З огляду на останні тенденції, це може статися протягом найближчих тижнів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button