Суспільство (відео)

«САМ»: у Сновську активно функціонує молодіжний простір (Відео)

Молодь – майбутнє країни. Розуміючи це, кожна громада намагається створити максимально комфортні умови для розвитку молодіжних рухів.

Молодіжний простір «САМ», що функціонує у Сновську, приблизно рік успішно співпрацює з місцевими підлітками та проводить низку заходів задля їх активного удосконалення.

«Уже в січні буде рік, як ми намагаємося повноцінно працювати. Проводити тут різноманітні заходи та залучати сюди якомога більше молоді», — Ірина Єрмоленко – волонтерка Молодіжного простору «САМ».

Зацікавити молодь вдається – зараз простір відвідують 38 учасників. Серед них не лише місцеві, дехто сам добирається до міста з сусідніх сіл, аби взяти участь у заходах і провести час у колі однодумців. Саме задля таких активних і натхненних проводять різноманітні заходи.

«Ми започаткували серію заходів із домедичної допомоги, що зараз є актуальними не лише серед молоді, але й серед дорослого населення нашої громади», — Ірина Єрмоленко – волонтерка Молодіжного простору «САМ».

Окрім курсів домедичної допомоги, в просторі також часто організовують низку цікавих і корисних заходів для молоді Сновщини.

«Одним із наших проєктів, який ми реалізовуємо зараз завдяки ГО «ЛАМПА», є проєкт «САМ. Відновлює, підтримує та гуртує!» від дитячого фонду «Unicef» та «Youth up». У межах цього проєкту плануємо провести 14 цікавих і пізнавальних заходів для молоді. Половину з них ми вже реалізували. В межах цього проєкту ми облаштовуємо фотостудію «САМ», завдяки якій наша молодь також зможе розвиватися», — Ірина Єрмоленко – волонтерка Молодіжного простору «САМ».

Свою фотостудію учасники простору дійсно дуже люблять, адже це місце для творчості та польоту фантазії. Утім, хаотичний творчий потік організаторам вдалося майстерно поєднати з важливою теоретичною частиною.«Це фотостудія «САМ» і ми тут вчимося фотографувати. У нас є фотограф, який нас навчає. Дає навіть практикуватися на своїй техніці і це нам дуже подобається», — Іван Терещенко – учасник молодіжного простору «САМ».

Зараз учасники простору активно фотографують, аби створити власну благодійну виставку, кошти з якої будуть передані на ЗСУ.

«Це буде благодійна виставка в українській тематиці. Разом із цим ми проводимо конкурс фото, теж на українську тематику, а ще «Пейзажі Сновщини». Перші місця отримують призи», — Іван Терещенко – учасник молодіжного простору «САМ».

До речі, саме завдяки роботі студії Іван познайомився з мистецтвом фотографії. Тепер розлучити його з фотокамерою дуже складно. Більше того, хлопець усерйоз замислюється над опануванням професії фотографа. 

«Нещодавно замислювався про це. Мені більше подобається знімати відео, і цього нас теж навчають. Я дуже радий, що в нас є така зараз можливість. Це хороша перспектива на майбутнє», — Іван Терещенко – учасник молодіжного простору «САМ».

Вкладати у молодь – отже, вкладати в майбутнє нашої країни. А як відомо, що посієш, те й пожнеш.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button