Суспільство (відео)

Самогубці: психолог розповів про «суїцидні» причини (Відео)

Останнім часом на Чернігівщині трапляється чимало самогубств.

Нещодавно в Ніжині біля приміщення суду застрелився чоловік, дізнавшись, що Феміда забрала в нього житло. А в Чернігові лікар стоматологічної клініки покінчив життя самогубством, з’їхавши автомобілем у річку. Кримінальні хроніки насичені щоденними повідомленнями про повішеників.

За словами начальника відділу психологічного забезпечення управління ДСНС України в Чернігівській області Олександра Панченка, основна причина суїцидів – це погана соціально-економічна ситуація в державі.

— Що я можу сказати про причини? Основне – це соціальний стан у країні, фінансові можливості людей. Більшість самогубців мали проблеми з кредитами. Вони заходять у глухий кут. Сімейні стосунки також. Але це менший відсоток. Хоча сімейні сварки також відбуваються через фінансові негаразди.

Частина людей – це психічно хворі. Раджу людям жити і бути собою, радіти найменшому позитиву, радувати близьких, спілкуватися з близькими. Шукати позитивні моменти, які мінімізуватимуть погані впливи, — начальник відділу психологічного забезпечення управління ДСНС України в Чернігівській області Олександр Панченко.

Ще статті по темі

Back to top button