Суспільство (відео)

Санчата, льодянки та тюби: що вибирають чернігівці для активного відпочинку взимку (Відео)

У Чернігові – зимовий період, відзначений розпалом сезону катання на санчатах, льодянках і тюбах. Однак важливо пам’ятати, що ці веселі зимові розваги можуть бути одним із найнебезпечніших видів відпочинку, оскільки безліч дітей і дорослих отримують травми під час такого дозвілля.

«Від льодянок, санчат, тюбів можна отримати забій м’яких тканин, розтягнення зв’язок у разі невдалого падіння, можна навіть отримати перелом, також звих суглобів, при падінні можна отримати забійні садна, не тільки садна, а навіть рани. У зимовий період часу це звичайні травми, з якими дітки до нас звертаються. Найбільша кількість – це санчата, тюби, льодянки, потім йдуть секції спортивні, в яких займаються, і побутова травма. Із будь-якими отриманими травмами найкраще рішення для батьків – це звернутися до професіонала, до травмпункту, до лікаря на огляд. І дотримуватись правил безпеки», — Сергій Надточій – ортопед-травматолог.

Мешканці Чернігова вже активно відвідують гірки, тож ми поцікавились, що саме вони вибирають для катання та які види засобів для веселого зимового дозвілля вважають безпечними.

Слід пам’ятати, що перед організацією активного зимового відпочинку важливо дотримуватися всіх заходів безпеки. Переконайтеся, що вибрана гірка для катання є безпечною та належним чином підготовленою перед початком розваг.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button